Видео: Пјонтек подсјећа Гатуза на Томасона!

Много очекују у Милану од великог јануарског појачања, Кшиштофа Пјонтека.

Фудбал 29.01.2019 | 15:15
Видео: Пјонтек подсјећа Гатуза на Томасона!
"Росонери" су се одрекли Гонсала Игуаина због Пољака кога су платили 35 милиона евра Ђенои.

Он је дебитовао протеклог викенда у ремију без голова са Наполијем, као резервиста, а први старт могао би да има против истог ривала већ у уторак у Купу Италије.

Тренер Милана Ђенаро Гатузо је потврдио да ће Пјонтек почети меч у стартних 11 уместо Патрика Кутронеа, истакавши да их неће спајати на терену. 

"Пјонтек ме подсећа на (Јона Дала) Томасона, има специфичне карактеристике. Јон се никад није штедео на тренингу и био је од велике помоћи чак и када није био стартер. Пјонтек је тек стигао, али ми се свиђа. Он је интересантан момак који је разгледао фотографије у Миланелу. Воли да посматра, дискутује и осети структуру коју имамо овде. То је фантастично", рекао је Гатузо. 

Гатузо је био незадовољан игром Милана против Наполија док је Пјонтек био на терену, сматра да је тим играо како је одговарало ривалу.

"Морамо почети као у првих 50 минута лигашке утакмице, показати такав карактер. У последњих пола сата смо престали да покушавамо да дрибламо и постали смо превише растегнути. Онда смо дозволили Наполију да покаже своје карактеристике. Морамо имати жељу да играмо и да се докажемо, да добро контролишемо лопту", рекао је тренер Милана.



Бивши дански репрезентативац (112 утакмица, 52 гола) Јон Дал Томасон је играо за Милан 2002-2005 и на 115 утакмица постигао 35 голова. Био је део шампионске генерације "росонера" која је освојила Серију А 2004, те Лигу шампиона 2003. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар