Video: Pjontek podsjeća Gatuza na Tomasona!

Mnogo očekuju u Milanu od velikog januarskog pojačanja, Kšištofa Pjonteka.

Fudbal 29.01.2019 | 15:15
Video: Pjontek podsjeća Gatuza na Tomasona!
"Rosoneri" su se odrekli Gonsala Iguaina zbog Poljaka koga su platili 35 miliona evra Đenoi.

On je debitovao proteklog vikenda u remiju bez golova sa Napolijem, kao rezervista, a prvi start mogao bi da ima protiv istog rivala već u utorak u Kupu Italije.

Trener Milana Đenaro Gatuzo je potvrdio da će Pjontek početi meč u startnih 11 umesto Patrika Kutronea, istakavši da ih neće spajati na terenu. 

"Pjontek me podseća na (Jona Dala) Tomasona, ima specifične karakteristike. Jon se nikad nije štedeo na treningu i bio je od velike pomoći čak i kada nije bio starter. Pjontek je tek stigao, ali mi se sviđa. On je interesantan momak koji je razgledao fotografije u Milanelu. Voli da posmatra, diskutuje i oseti strukturu koju imamo ovde. To je fantastično", rekao je Gatuzo. 

Gatuzo je bio nezadovoljan igrom Milana protiv Napolija dok je Pjontek bio na terenu, smatra da je tim igrao kako je odgovaralo rivalu.

"Moramo početi kao u prvih 50 minuta ligaške utakmice, pokazati takav karakter. U poslednjih pola sata smo prestali da pokušavamo da driblamo i postali smo previše rastegnuti. Onda smo dozvolili Napoliju da pokaže svoje karakteristike. Moramo imati želju da igramo i da se dokažemo, da dobro kontrolišemo loptu", rekao je trener Milana.



Bivši danski reprezentativac (112 utakmica, 52 gola) Jon Dal Tomason je igrao za Milan 2002-2005 i na 115 utakmica postigao 35 golova. Bio je deo šampionske generacije "rosonera" koja je osvojila Seriju A 2004, te Ligu šampiona 2003. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar