Антон Јосиповић: Осјећам се као сироче!

Легендарни бањалучки боксер, освајач златне медаље на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984, огорчен је на Олимпијски комитет БиХ јер му је као надокнада за "обавезно" присуствовање отварању ЕYОФ-а 2019. обећана – јакна!

Остали спортови 29.01.2019 | 22:45
Антон Јосиповић: Осјећам се као сироче!
Антон Јосиповић истиче да је огорчен на Олимпијски комитет БиХ због односа према људима који су доносили одличја са свих великих свјетских такмичења.

Све је кулминирало крајње потцјењивачким позивом за учешће на отварању Европског зимског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОФ 2019), чији су домаћини градови Сарајево и Источно Сарајево.

"Телефоном ме позвала нека секретарица из ОК БиХ, и не само мене, и рекла како морамо да будемо ту и ту, у то и то вријеме, да ћемо добити по јакну и да ћемо учествовати на свечаном отварању ЕYОФ-а.

То је највеће послијератно спортско такмичење у БиХ и заиста ми није јасно како неко може да се на тај начин односи са истинским спортским величинама, освајачима медаља са највећих свјетских такмичења. Испало је да смо ми дужни да дођемо да испунимо ту обавезу, а за узврат добићемо по јакну!

Па, само у Бањалуци има пет или шест, можда и свих десет врхунских спортиста и заиста не приличи да нас на такав начин позивају на једну овако значајну манифестацију. Морам бити искрен, мени се на овакав начин не иде ни у мјесну заједницу", каже Јосиповић за "Дневни Аваз".

Надобијао сам се јакни!

"Заиста се осјећам као неко сироче! Па ми смо људи који имамо понос, нисмо од оних којима је стало да добију једну јакну у животу. Надобијао сам их се довољно у каријери, имам неке које још нисам ни обукао", истиче Јосиповић.

Према његовим ријечима, највише га боли то што се држава према својим олимпијцима понаша као да они и не постоје.

Јосиповић тврди и како је ово први пут да их је ОК БиХ позвао на неку манифестацију, што је само доказ погрешне политике када су у питању освајачи медаља на великим такмичењима.

"Испоставило се да је ово први пут у посљедњих осам година, колико су ови људи на челу ОК БиХ, да нас је неко позвао. И то баш на овакав начин! То је баш понижавајуће и мислим да никада нећу отићи ни на једну манифестацију која се организује на такав начин. А, како видим, ни моје колеге се неће одазвати. Прије неколико дана сам причао са рукометашем Здравком Рађеновићем и видим да и он има исто овакво мишљење", каже Јосиповић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Достојанство

29.01.2019 23:01

Каква дрзава такав и њен Олимписки комитет. Јосиповиц је у праву. Цовјек дрзи до свог достојанства. Умјесто телефоном, требали су све бивсе заслузне спортисте позвати посебним позивницама. Омогуцити им виседневни боравак у хотелима уз преузимања свих троскова. И на отварању их поставити у свецану лозу. Такви као Јосиповиц заслузују националне пензије и свако постовање, а не на овакав бахта нацин позвати их телефоном и казати "добицес јакну". Залосно.

ОДГОВОРИТЕ