Ожеговић: Играо бих у Партизану за џабе!

Нападач Партизана на позајмици у Арсеналу из Туле, Огњен Ожеговић, каже да га нико из клуба није звао откако се преселио у Русију, али и да би, "као партизановац од рођења увек дошао у Партизан да игра за џабе".

Фудбал 30.01.2019 | 14:00
Ожеговић: Играо бих у Партизану за џабе!
Када је долазио у Партизан изазвао је праву буру, јер је био играч Црвене звезде и на друштвеним мрежама је "пецкао" комшије. Та тема је била толико "врућа" да је извела из такта спортског директора Ивицу Илиева, који је на представљању Ожеговића загрмео: "Ја гарантујем за овог момка!".

Огњен Ожеговић је у Партизану одиграо укупно 56 утакмица и постигао 16 голова (што у такмичарским, што у пријатељским мечевима). Отишао је у септембру 2018. године у Арсенал из Туле (Русија), оставивши емотивну поруку: "Хвала ти, црно-бела љубави!".

У интервјуу за "Курир", Ожеговић је рекао да је био принуђен да потражи нову средину, јер је био "склоњен из Партизана" и открио да је прошлог лета Партизан одбио понуду од једног клуба из Француске за њега у висини од 800.000 евра.

Ожеговића Партизан није продао Арсеналу из Туле. Отишао је тамо као позајмљен играч црно-белих, са којима има уговор још годину и по дана.

"Вратићу се на лето, јавићу се у клуб. Ако људи из управе нису рачунали на мене ове сезоне, не видим да ће на мене рачунати следећег лета. Мислим да ћу опет на трансфер-листу- Али, ако буду рачунали на мене, увек сам ту да помогнем. И ако буде опција да ме продају, изабраћу најбољу за Партизан", рекао је Ожеговић за "Курир".

Није му баш јасно зашто је изгубио статус првотимца, да га чак нису видели ни међу резервама, али да је све примио као професионалац. Истиче и да га "апсолутно нико из клуба није контактирао" откако је отишао, нити да су му пожелели срећу.

Ипак, и поред тога, нема горка осећања према клубу.

"За мене је битно што сам оба дербија одиграо добро, што сам дао неке битне голове. Да својој деци с поносом причам о томе. А све што се десило према мени не замерам. Праштам им. Испао сам коректан. Стопирао сам сва дуговања према Партизану, потписао све репрограме да би се ове године играла Европа. Што се мене тиче, образ ми је чист", каже Ожеговић.

Његов долазак у Партизан био је, рекосмо, буран, а он истиче да је одувек навијач Партизана и да би за Партизан играо бесплатно!

"Најбољи пријатељи и породица знају да сам од малих ногу навијао за Партизан и да је црно-бели дрес био мој сан. Искрено, у том тренутку, када сам долазио, нисам размишљао о притиску, а сви знамо како је то било медијски испраћено. Мени је било битно само да дођем, новац ме није интересовао. Био сам на путу за аеродром, требало је да одем у Русију, када ме је позвао Партизан. Дошао сам за три пута мање пара. И не жалим! Кад бих се једног дана обезбедио, за Партизан бих играо за џабе! Без дилеме!".

И још једна занимљивост за Ожеговића. Умало да заигра за репрезентацију Босне и Херцеговине!

"Звао ме је селектор Роберт Просинечки, хтео је да заграм за БиХ. Сложио сам се, али администрација, односно прописи су ми направили проблем. Био сам члан репрезентације Србије 2016. године када је селекција играча из домаће лиге играла против Катара. Био је то ФИФА термин, а правила кажу да после такве утакмице немам право да променим репрезентацију", рекао је Ожеговић у интервјуу "Куриру".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар