Марко Јевтовић ужива у Коњи и турском фудбалу!

Бивши фудбалер Партизана посетио црно-беле у Белеку. "Партизан има квалитет, то није спорно, а надам се да ће пролеће бити успешније и да ће се освојити неки трофеј, јер се у Хумској једино то вреднује".

Фудбал 30.01.2019 | 10:00
Марко Јевтовић ужива у Коњи и турском фудбалу!
Екипу Партизана на припремама у Анталији у недељу је прво обрадовао Новак Ђоковићосвајањем 15. гренд слем титуле у каријери. Само неколико сати касније радовали су се и успеху свог некадашњег саиграча.

Црно-бели су имали прилику да у директном преносу прате дерби између Коње и Анталије и да виде одличног Марка Јевтовића, који је сјајну игру крунисао врло лепим голом.

Његов допринос у победи зелено-белих (2:0) против великог ривала био је огроман. Играчи Коње добили су после тријумфа два слободна дана, а бивши фудбалер Партизана искористио је то време да скокне до Белека и посети старе другаре.

После шест месеци проведених у турском фудбалу, Маркови утисици су врло позитивни.

"Феноменални су! Уживање је играти овде. Инфраструктурни услови су на високом нивоу, стадиони нови, терени сређени, лига је изједначена, свако сваког може да добије. Морам рећи да уживам."

"Првенац" је постигао у дербију, чиме је освојио срца навијача Коње.

"Никад нисам претерано себе истицао, нити сам патио за головима. Увек ми је драже кад екипа игра добро, побеђује. Наравно да је лепо што сам затресао мрежу, међутим, то није мој примарни посао", скромно одговара некадашњи фудбалер Партизана.

"То је велики дерби у Турској, огроман је ривалитет на релацији Коња - Анталија, наши навијачи су били фантастични, видело се и по њима и по саиграчима колико им тај гол значи", додао је Јевтовић.

На све то "потрефило" се и да Коња игра одлично ове сезоне и налази се при врху табеле, на четвртој позицији.

"Другачије се у Турској посматрају ствари, иде се од утакмице до утакмице, нису претерана очекивања. Сад смо у доброј ситуацији, јер Фенербахче и Бешикташ не играју на нивоу који се од истанбулских великана очекује, самим тим постоји могућност да одемо у Европу, можда и Лигу шампиона, али није оптерећење. Било би лепо. Коња је пре три сезоне била трећа, пре две узела Куп Турске. Вратио се тренер под чијом командом су остварени поменути успеси и заиста играмо боље од када је он ту", истакао је Јевтовић и најавио нови дерби.

За две недеље Коња ће се наћи на прекретници, јер ће меч са Малатијом, за коју наступају Данијел Алексић и Мичел Доналд, у великој мери одредити даљи правац клуба Марка Јевтовића.

"Играмо са Малатијом за два кола, она је трећа. Није искључено да нападнемо и врх, што да не."

Кад год има времена Јевтовић прати игре Партизана.

"Иако су се термини често поклапали, пратим све. Сведоци смо да је било свега и свачега, несрећних околности, лопта у појединим мечевима није хтела у гол, а у неким другим смо матирани из једног јединог шута. Партизан има квалитет, то није спорно, а надам се да ће пролеће бити успешније и да ће се освојити неки трофеј, јер се у Хумској једино то вреднује", подвукао је Јевтовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар