Претежно облачно вријеме у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно вријеме с мјестимичним падавинама.

Босна и Херцеговина 29.01.2019 | 08:08
Претежно облачно вријеме у БиХ
Ујутро ће бити претежно до потпуно облачно, у многим мјестима са слабим падавинама, на западу и сјеверозападу, те у планинама са снијегом, док ће у другим предјелима бити смјењивања сусњежице и кише. На крајњем сјеверозападу, дијелом истоку до доњег Подриња и на југу преовладаваће суво.

Током дана остаје облачно с мјестичним падавинама промјенљивог карактера, у планинама и на западу са снијегом, а у осталим предјелима ће се смјењивати киша са сусњежицом и снијегом, а на истоку и сјевероистоку ће бити и сувих периода.

На југу се прије подне очекује по који период с кишом или пљуском, затим суво уз промјенљиву облачност и сунчане интервале, док ће на западу и у планинама бити прохладно, а на истоку и југу топлије. Према вечери падавине ће бити све рјеђе, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од нула до четири степена, на југу и југоистоку око осам, а у планинама око минус два степена Целзијусова.

Дуваће слаб вјетар до умјерене јачине источног и југоисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак минус четири, Мраковица минус два, Соколац, Чемерно и Дринић минус један, Сарајево,Приједор, Шипово, Бихаћ, Србац, Тузла, Мркоњић Град, Крупа на Уни, Калиновик и Гацко нула, Бањалука, Сребреница, Нови Град, Рибник,Рудо, Добој један, Зворник, Вишеград, Фоча, Зеница и Бијељина два, Билећа три, Требиње пет, те Мостар шест степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар