Pretežno oblačno vrijeme u BiH

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme s mjestimičnim padavinama.

Bosna i Hercegovina 29.01.2019 | 08:08
Pretežno oblačno vrijeme u BiH
Ujutro će biti pretežno do potpuno oblačno, u mnogim mjestima sa slabim padavinama, na zapadu i sjeverozapadu, te u planinama sa snijegom, dok će u drugim predjelima biti smjenjivanja susnježice i kiše. Na krajnjem sjeverozapadu, dijelom istoku do donjeg Podrinja i na jugu preovladavaće suvo.

Tokom dana ostaje oblačno s mjestičnim padavinama promjenljivog karaktera, u planinama i na zapadu sa snijegom, a u ostalim predjelima će se smjenjivati kiša sa susnježicom i snijegom, a na istoku i sjeveroistoku će biti i suvih perioda.

Na jugu se prije podne očekuje po koji period s kišom ili pljuskom, zatim suvo uz promjenljivu oblačnost i sunčane intervale, dok će na zapadu i u planinama biti prohladno, a na istoku i jugu toplije. Prema večeri padavine će biti sve rjeđe, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od nula do četiri stepena, na jugu i jugoistoku oko osam, a u planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab vjetar do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak minus četiri, Mrakovica minus dva, Sokolac, Čemerno i Drinić minus jedan, Sarajevo,Prijedor, Šipovo, Bihać, Srbac, Tuzla, Mrkonjić Grad, Кrupa na Uni, Кalinovik i Gacko nula, Banjaluka, Srebrenica, Novi Grad, Ribnik,Rudo, Doboj jedan, Zvornik, Višegrad, Foča, Zenica i Bijeljina dva, Bileća tri, Trebinje pet, te Mostar šest stepeni Celzijusovih. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar