Сједница ПИЦ-а данас у Сарајеву

Сједница Управног одбора Вијећа за примјену мира на нивоу амбасадора, на којој би требало да буде ријечи о иницијативи СДА за покретање правне процедуре пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска, биће одржана данас у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 29.01.2019 | 07:32
Сједница ПИЦ-а данас у Сарајеву
Из Амбасаде Руске Федерације у БиХ раније је саопштено да је Амбасада предложила партнерима из Управног одбора ПИК-а заказивање ванредне сједнице због намјере СДА да доведе у питање дејтонско име Републике Српске.

Амбасада Руске Федерације изразила је забринутост због намјере СДА да доведе у питање дејтонско име једног од ентитета БиХ и упозорила да овакве иницијативе угрожавају процес националног помирења са тешко предвиђеним посљедицама.

“Сматрамо такве изјаве опасним покушајем ревизије мировног споразума, што подрива стабилност у земљи, те компликује формирање институција на свим нивоима”, речено је у руској Амбасади.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кики

29.01.2019 06:50

Им ли Русија Кредит велики и мали за Бају ...требат це му ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.01.2019 18:30

Како да не стизе кредит. А и порез рафинерије од преко 600 милиона це бити уплацен, ...

Name

БОБА

29.01.2019 14:14

ЖИВОТ НАМ СЕ СВЕО НА КОНСТАТАЦИЈЕ ШТА ЈЕ КО РЕКАО ТАКО СЕ ЗАСЈЕДА .ЖДЕРЕ ПРОВОДИ ОДРЖИ СЈЕДНИЦА ПРО ФОРМЕ. ТРЕБА СТРПАТИ ПАРЕ У ЏЕП.ОД КОНСТАТАЦИЈЕ СЕ НЕ ЖИВИ ТО ЗНА СВАКО И БЕЗ ВАШЕГ ЗАСЈЕДАЊА.

ОДГОВОРИТЕ