Sjednica PIC-a danas u Sarajevu

Sjednica Upravnog odbora Vijeća za primjenu mira na nivou ambasadora, na kojoj bi trebalo da bude riječi o inicijativi SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska, biće održana danas u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 29.01.2019 | 07:32
Sjednica PIC-a danas u Sarajevu
Iz Ambasade Ruske Federacije u BiH ranije je saopšteno da je Ambasada predložila partnerima iz Upravnog odbora PIK-a zakazivanje vanredne sjednice zbog namjere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime Republike Srpske.

Ambasada Ruske Federacije izrazila je zabrinutost zbog namjere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime jednog od entiteta BiH i upozorila da ovakve inicijative ugrožavaju proces nacionalnog pomirenja sa teško predviđenim posljedicama.

“Smatramo takve izjave opasnim pokušajem revizije mirovnog sporazuma, što podriva stabilnost u zemlji, te komplikuje formiranje institucija na svim nivoima”, rečeno je u ruskoj Ambasadi.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kiki

29.01.2019 06:50

Im li Rusija Kredit veliki i mali za Baju ...trebat ce mu uskoro.

ODGOVORITE
Name

re

29.01.2019 18:30

Kako da ne stize kredit. A i porez rafinerije od preko 600 miliona ce biti uplacen, ...

Name

BOBA

29.01.2019 14:14

ŽIVOT NAM SE SVEO NA KONSTATACIJE ŠTA JE KO REKAO TAKO SE ZASJEDA .ŽDERE PROVODI ODRŽI SJEDNICA PRO FORME. TREBA STRPATI PARE U DŽEP.OD KONSTATACIJE SE NE ŽIVI TO ZNA SVAKO I BEZ VAŠEG ZASJEDANJA.

ODGOVORITE