Европски пут је дио консензуса

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је, уочи посјете Бриселу, да је европски пут дио консензуса свих политичких актера у БиХ.

Босна и Херцеговина 29.01.2019 | 07:24
Европски пут је дио консензуса
Он је додао да није добро да га било ко нарушава због ускополитичких интереса.

Додик је у изјави РТРС најавио да ће у сједишту европских институција највише ријечи бити о добијању кандидатског статуса. 

"Оно што би било добро за БиХ је кандидатски статус из низа политичких, економских, социјалних и других разлога. Оно што ћу покушати да видим је везано за причу о повезаности европског и НАТО пута, коју у Сарајеву покушавају да нам наметну, да видим да ли је то толика синергија да се не може раздвојити. Знам за неколико земаља које су чланице Европске уније, а нису чланице НАТО", рекао је Додик. 

Предсједавајући Додик и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић боравиће данас и сутра у званичној посјети Бриселу. 

Како је најављено, чланови Председништва БиХ састаће се данас са Федериком Могерини, потпредсједницом Европске комисије и Високом представницом ЕУ за спољну политику и безбједност, а у сриједу са Јоханесом Ханом, комесаром ЕУ за питања проширења и сусједску политику. 

Додик, Комшић и Џаферовић ће у сриједу имати и сусрет са предсједником Европског савета Доналдом Туском.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СНСД+ДНС+Баја Патак

29.01.2019 06:30

Немојте људи да угрозавате цјелину због "ускополитичких интереса"! Хоцемо европски пут (ММФ-кредитиц).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европски сокак

29.01.2019 06:41

Немас ти консензуса ни у РС, а камоли у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

29.01.2019 07:25

Зар није Босна била подијељена од самог почетка на Босну и Херцеговину, Значи Хрвати су имали одувијек Херцеговину, Зашто Срби нибих имали право на Српску?.

Name

Ре Дора

29.01.2019 07:57

Књигу у саке.Никад висе школа никад мање знања.Нису Хрвати екслузивни власници Херцоговине.Имате источну Херцеговину гдје је претежно живјело српско становништво .У западној Херрцеговини имаш мјешовитих насеља.Наравно све је то сметало па је се злочинима и етничким чишћењем пробало мијењати.

Name

Бујрум

29.01.2019 23:41

"Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је, уочи посјете Бриселу, да је европски пут дио консензуса свих политичких актера у БиХ." Ово је одлицан примјер како несто мозе да функционисе ако се зели. У БиХ једино заједно и добро функционису Орузане снаге. Засто? Зато сто су се све три стране искрено договориле. Тако је могуце и на другим пољима. Када би нас напустио ОХР и када би смо ми сами искрено измедју себе уредили дрзаву, свака таква дрзава би била боља од ове. Босњаци сматрају да им само СТРАНЦИ могу осигурати дрзаву. Ево, видимо какву дрзаву нам странци зеле. Бујрум

ОДГОВОРИТЕ