Значајна донација књига из Србије

Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ "Просвјета" у Тузли, које ове године обиљежава 115 година рада, успоставило је сарадњу са Народном библиотеком Србије, Заводом за издавање уџбеника Београд и Руским домом у Београду, које су донирале знатан број књига овом друштву.

Босна и Херцеговина 28.01.2019 | 21:33
Значајна донација књига из Србије
Потпредсједник СПКД "Просвјета" Жељко Ковачевић рекао је да су од Народне библиотеке добили око двије стотине наслова, а друга донација је поклон Завода за издавање уџбеника Београд.

"Осим поклона значајног броја књига договорене су посјете и промоције писаца из Србије у Тузли", рекао је Ковачевић.

У име Народне библиотеке књиге је уручила начелник Одјељења селективне набавке Ивана Николић, а у име Завода за издавања уџбеника донацију је уручила руководилац послова маркетинга Татјана Караџин.



Веома богату и значајну збирку књига и филмова у Библиотеци Руског дома преузела је предсједник СПКД "Просвјета" Мирјана Лазаревић.

"Веома смо захвални својим руским пријатељима за овако вриједан поклон. Планирамо да формирамо руски кутак у окриљу Друштва. Ово је први корак и сваки савјет нам је добродошао", рекла је Лазаревићева.

Она је подсјетила да је Библиотека Руског дома једна од највећих руских библиотека у Европи и да располаже са око 60.000 наслова.

"За нас је изузетна част да на неки начин будемо дио ове велике породице", рекла је Лазаревићева и додала да су значајан број књига добили и од највеће српске издавачке куће "Лагуна".



Лазаревићева је навела да успостављају сарадњу и са Матицом српском и Савезом издавача Србије, те да предстоје договори о конкретним активностима.

Према њеним ријечима, "Просвјета" планира да формира и своју библиотеку у Тузли, те да планирају да набављају и стручну литературу коју ће моћи да користе студенти и ђаци.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

студент

28.01.2019 20:40

Хвала, ипак би било боље несто у готовини за диплому треба лова а не књига .

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

29.01.2019 17:54

Ко казе да у Тузли нема срба ?? Хвала богу има и бит це. Нек је сретна донација.