Značajna donacija knjiga iz Srbije

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" u Tuzli, koje ove godine obilježava 115 godina rada, uspostavilo je saradnju sa Narodnom bibliotekom Srbije, Zavodom za izdavanje udžbenika Beograd i Ruskim domom u Beogradu, koje su donirale znatan broj knjiga ovom društvu.

Bosna i Hercegovina 28.01.2019 | 21:33
Značajna donacija knjiga iz Srbije
Potpredsjednik SPKD "Prosvjeta" Željko Kovačević rekao je da su od Narodne biblioteke dobili oko dvije stotine naslova, a druga donacija je poklon Zavoda za izdavanje udžbenika Beograd.

"Osim poklona značajnog broja knjiga dogovorene su posjete i promocije pisaca iz Srbije u Tuzli", rekao je Kovačević.

U ime Narodne biblioteke knjige je uručila načelnik Odjeljenja selektivne nabavke Ivana Nikolić, a u ime Zavoda za izdavanja udžbenika donaciju je uručila rukovodilac poslova marketinga Tatjana Karadžin.



Veoma bogatu i značajnu zbirku knjiga i filmova u Biblioteci Ruskog doma preuzela je predsjednik SPKD "Prosvjeta" Mirjana Lazarević.

"Veoma smo zahvalni svojim ruskim prijateljima za ovako vrijedan poklon. Planiramo da formiramo ruski kutak u okrilju Društva. Ovo je prvi korak i svaki savjet nam je dobrodošao", rekla je Lazarevićeva.

Ona je podsjetila da je Biblioteka Ruskog doma jedna od najvećih ruskih biblioteka u Evropi i da raspolaže sa oko 60.000 naslova.

"Za nas je izuzetna čast da na neki način budemo dio ove velike porodice", rekla je Lazarevićeva i dodala da su značajan broj knjiga dobili i od najveće srpske izdavačke kuće "Laguna".



Lazarevićeva je navela da uspostavljaju saradnju i sa Maticom srpskom i Savezom izdavača Srbije, te da predstoje dogovori o konkretnim aktivnostima.

Prema njenim riječima, "Prosvjeta" planira da formira i svoju biblioteku u Tuzli, te da planiraju da nabavljaju i stručnu literaturu koju će moći da koriste studenti i đaci.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

student

28.01.2019 20:40

Hvala, ipak bi bilo bolje nesto u gotovini za diplomu treba lova a ne knjiga .

ODGOVORITE
Name

075

29.01.2019 17:54

Ko kaze da u Tuzli nema srba ?? Hvala bogu ima i bit ce. Nek je sretna donacija.