Звезда почела са 2:0!

Било је довољно, због Поповића! Црвено-бели савладали немачког нижелигаша у првој контролној утакмици. Стрелци Хајдин и Јовичић, а веома запажен био резервни голман.  Пола сата слике о ураганском пролећу и Поповићево вађење флека у наставку – Звезда архивирала Нордхаузен, Јирка као Дурасел зека! Црвено-бели далеко конкретнији у првом полувремену, док ће екипи из других 45 минута Владан Милојевић имати шта да каже – 2:0.

Фудбал 28.01.2019 | 19:15
Звезда почела са 2:0!
Трећег дана боравка у Турској, фудбалери Црвене звезде прошли су кроз прву проверу.

Екипа Владана Милојевића у Анталији је победила немачког регионалног лигаша Вакер Нордхаузена, на терену хотела "Регнум", у којем је и смештена.

Коначан резултат био је: Звезда - Нордхаузен 2:0 (2:0)

За данашњи тест, шеф струке Београђана одабрао је "измешан" састав, у којем је био један новајлија - Ерик Јирка, а за састав нису конкурисала појачања из Напретка - Милош Вулић због мање повреде, а Алекса Вукановић одлуком Милојевића.

Стартна постава црвено-белих била је: Борјан - Хајдин, Савић, Бабић, Родић - Јованчић, Јовичић - Бен, Марин, Јирка - Павков и она је постигла оба гола (Хајдин, Јовичић) и исписала коначан резултат. Тренер српског шампиона потом је променио све играче, а резервисти нису успели да промене скор.

У другом делу је играо овај састав Звезде: Поповић - Гобељић, Стојковић, Милуновић, Терзић - Чаушић, Милијаш, Јевтовић, Симић, Ебисилио - Јовељић.

Играчи из "друге" поставе нису имали мир у завршници, па прилике нису користили Дејан Јовељић, Вељко Симић и Марко Гобељић, док је на другој страни, пред голом црвено-белих, одличан био резервни голман Зоран Поповић. Одбранио је неколико великих шанси и спречио да Звездина победа буде доведена у питање.

Црвено-бели су од старта показали очигледну разлику у квалитету и повели 1:0, голом Стефана Хајдина. Утрчао је бек из другог плана и погодио мрежу са око 15 метара. Претходно је Јирка покренуио добру акцију и није успео да проигра Бена.

У 10. минуту велику шансу имали су и Немци, имали су "чисту" шансу, после које је Борјан критиковао Хајдина за реакцију.

Најбоља шанса за Звезду од поготка догодила се у 21. минуту. Хајдин је одлично центрирао са десне стране, Милан Павков је имао чисту ситуацију, али је промашио главом, са ивице петерца. Лако је могло да буде 2:0, али и 3:0 за Београђане, јер је претходно Јирка направио добре прилике Јовичићу и Марину.

Што је пропустио на почетку утакмице, Јовичић је надокнадио у 29. минуту. Из прве је шутирао на асистенцију Родића и са око 20 метара савладао голмана Немаца, који је лоше интервенисао.Црвено-бели су тако повели 2:0.

На почетку наставка, у првом плану су били резервни центарфор Звезде, Дејан Јовељић, који није искористо две добре прилике, као и други чувар мреже црвено-белих Зоран Поповић, јер је Немцима "скинуо" неколико великих шанси.

Офанзивни Звезде промашивали су и у преосталим шансама (Гобељић погодио стативу), а Поповић је и у претпоследњем минуту зауставио две лопте у петерцу, бацивши се у ноге нападачима ривала. Одличан наступ резервног голмана црвено-белих!

Брзина је ту, док рутина тек треба дође у редове Владана Милојевића. Стога и није лоша ствар што је први противник Црвене звезде био нижеразредни Вакер Нордхаузен, који је без много муке пао пред овогодишњим учесником Лиге шампиона, иако је члан Регионалне немачке лиге у другом полувремену на озбилне муке стављао Зорана Поповића. На крају рутинских 2:0 (2:0) у првом Звездином тест мечу на припремама у Анталији.

Милојевић се и овога пута одлучио за два тима, која су изнела по 45 минута терета, али далеко веће похвале иду на рачун оног састава који је одиграо први део игре. Црвена звезда је у првих пола сата игре била апсолутни владар ситуације на терену. Агилни бокови и брза транзиција игре били су нешто са чим противник није могао да се носи. У силовитим налетима предњачила лева страна, по којој су битисали Милан Родић и неуморниЕрик Јирка. Као плодови такве игре стигли су и голови Стефана Хајдина и Бранка Јовичића у трећем и 28. минуту.

Одавно у Звездином дресу није играо тако динамичан и брз фудбалер као млади Словак, који је у стању да у једном даху са константним растом убрзања преоре читав део терена. На најбољи начин је то демонстрирао већ на старту, када је лагано у пуном трку заобишао свог чувара, покушао да асистира доБена, али је тај пас пресечен, међутим, на правом месту је био Стефан Хајдин, који је послао лопту под пречку гола на којем је стајао Улиг.

Црвено бели су деловали доминантно, везни ред са радницима Јованчићем и Јовичићем, односно главним креатором Марком Марином апсолутно је контролисао ситуацију, а нападачки трио Јирка, Павков, Бенчекао и најмању шансу да угрози гол противника. Други погодак је стигао управо у пуном јеку Звездиних налета, иако апсолутно иде на душу голмана немачког тима, којем је лопта прошла кроз руке.

Оно што је јасно јесте и да ће последњој линији тима бити неопходно одређено време да се уигра, а то се пре свега мисли на штоперски тандем након одласка Милоша Дегенека. Предност у првој постави, поред капитена Вујадина Савића, овога пута је добио Срђан Бабић, који је углавном врло добро читао све дубинске лопте. У наставку меча тандем централних бекова чинили су Стојковић и Милуновић, што јасно ставља до знања да ће популарни Жуле на пролеће имати знатно разноврснију улогу.

Ипак, играчи Нордхаузена су на почетку другог полувремену успели да искористе чињеницу да Милуновић иСтојковић први пут играју у оваквом тандему, у првих десет минута су у три наврата на озбиљне муке стављали голмана Зорана Поповића, који одговорио на прави начин и спречио смањење резултата. Неколико прилика за повећање резултата имао је млади Јовељић, док је Гобељић уздрмао стативу противничког гола, па можемо комотно да констатујемо да би Нордхаузен требало да буде срећан што је меч завршио са само две лопте у својој мрежи. 

За два дана противник Црвене звезде у Белеку биће Аустрија Беч.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОРДХАУЗЕН 2:0 (2:0)
/Хајдин 3, Јовичић 28/

Црвена звезда – прво полувреме: Борјан, Хајдин, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Јирка, Павков. Друго полувреме: Поповић, Гобељић, Стојковић, Милуновић, Терзић, Милијаш, Чаушић, Јевтовић, Ебисилио, Симић, Јовељић.

Нордхаузен: Улиг, Хајдингер, Ездорф, Бекер, Микелс, Пичинот, Милер, Бејл, Камлот, Гебел, Андачић. Играли су још: Јокановић, Чафтар, Генауш, Шол, Кореш, Собота, Учар, Шнајдер.

Извор: мондо.рс/Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар