Zvezda počela sa 2:0!

Bilo je dovoljno, zbog Popovića! Crveno-beli savladali nemačkog niželigaša u prvoj kontrolnoj utakmici. Strelci Hajdin i Jovičić, a veoma zapažen bio rezervni golman.  Pola sata slike o uraganskom proleću i Popovićevo vađenje fleka u nastavku – Zvezda arhivirala Nordhauzen, Jirka kao Durasel zeka! Crveno-beli daleko konkretniji u prvom poluvremenu, dok će ekipi iz drugih 45 minuta Vladan Milojević imati šta da kaže – 2:0.

Fudbal 28.01.2019 | 19:15
Zvezda počela sa 2:0!
Trećeg dana boravka u Turskoj, fudbaleri Crvene zvezde prošli su kroz prvu proveru.

Ekipa Vladana Milojevića u Antaliji je pobedila nemačkog regionalnog ligaša Vaker Nordhauzena, na terenu hotela "Regnum", u kojem je i smeštena.

Konačan rezultat bio je: Zvezda - Nordhauzen 2:0 (2:0)

Za današnji test, šef struke Beograđana odabrao je "izmešan" sastav, u kojem je bio jedan novajlija - Erik Jirka, a za sastav nisu konkurisala pojačanja iz Napretka - Miloš Vulić zbog manje povrede, a Aleksa Vukanović odlukom Milojevića.

Startna postava crveno-belih bila je: Borjan - Hajdin, Savić, Babić, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Jirka - Pavkov i ona je postigla oba gola (Hajdin, Jovičić) i ispisala konačan rezultat. Trener srpskog šampiona potom je promenio sve igrače, a rezervisti nisu uspeli da promene skor.

U drugom delu je igrao ovaj sastav Zvezde: Popović - Gobeljić, Stojković, Milunović, Terzić - Čaušić, Milijaš, Jevtović, Simić, Ebisilio - Joveljić.

Igrači iz "druge" postave nisu imali mir u završnici, pa prilike nisu koristili Dejan Joveljić, Veljko Simić i Marko Gobeljić, dok je na drugoj strani, pred golom crveno-belih, odličan bio rezervni golman Zoran Popović. Odbranio je nekoliko velikih šansi i sprečio da Zvezdina pobeda bude dovedena u pitanje.

Crveno-beli su od starta pokazali očiglednu razliku u kvalitetu i poveli 1:0, golom Stefana Hajdina. Utrčao je bek iz drugog plana i pogodio mrežu sa oko 15 metara. Prethodno je Jirka pokrenuio dobru akciju i nije uspeo da proigra Bena.

U 10. minutu veliku šansu imali su i Nemci, imali su "čistu" šansu, posle koje je Borjan kritikovao Hajdina za reakciju.

Najbolja šansa za Zvezdu od pogotka dogodila se u 21. minutu. Hajdin je odlično centrirao sa desne strane, Milan Pavkov je imao čistu situaciju, ali je promašio glavom, sa ivice peterca. Lako je moglo da bude 2:0, ali i 3:0 za Beograđane, jer je prethodno Jirka napravio dobre prilike Jovičiću i Marinu.

Što je propustio na početku utakmice, Jovičić je nadoknadio u 29. minutu. Iz prve je šutirao na asistenciju Rodića i sa oko 20 metara savladao golmana Nemaca, koji je loše intervenisao.Crveno-beli su tako poveli 2:0.

Na početku nastavka, u prvom planu su bili rezervni centarfor Zvezde, Dejan Joveljić, koji nije iskoristo dve dobre prilike, kao i drugi čuvar mreže crveno-belih Zoran Popović, jer je Nemcima "skinuo" nekoliko velikih šansi.

Ofanzivni Zvezde promašivali su i u preostalim šansama (Gobeljić pogodio stativu), a Popović je i u pretposlednjem minutu zaustavio dve lopte u petercu, bacivši se u noge napadačima rivala. Odličan nastup rezervnog golmana crveno-belih!

Brzina je tu, dok rutina tek treba dođe u redove Vladana Milojevića. Stoga i nije loša stvar što je prvi protivnik Crvene zvezde bio nižerazredni Vaker Nordhauzen, koji je bez mnogo muke pao pred ovogodišnjim učesnikom Lige šampiona, iako je član Regionalne nemačke lige u drugom poluvremenu na ozbilne muke stavljao Zorana Popovića. Na kraju rutinskih 2:0 (2:0) u prvom Zvezdinom test meču na pripremama u Antaliji.

Milojević se i ovoga puta odlučio za dva tima, koja su iznela po 45 minuta tereta, ali daleko veće pohvale idu na račun onog sastava koji je odigrao prvi deo igre. Crvena zvezda je u prvih pola sata igre bila apsolutni vladar situacije na terenu. Agilni bokovi i brza tranzicija igre bili su nešto sa čim protivnik nije mogao da se nosi. U silovitim naletima prednjačila leva strana, po kojoj su bitisali Milan Rodić i neumorniErik Jirka. Kao plodovi takve igre stigli su i golovi Stefana Hajdina i Branka Jovičića u trećem i 28. minutu.

Odavno u Zvezdinom dresu nije igrao tako dinamičan i brz fudbaler kao mladi Slovak, koji je u stanju da u jednom dahu sa konstantnim rastom ubrzanja preore čitav deo terena. Na najbolji način je to demonstrirao već na startu, kada je lagano u punom trku zaobišao svog čuvara, pokušao da asistira doBena, ali je taj pas presečen, međutim, na pravom mestu je bio Stefan Hajdin, koji je poslao loptu pod prečku gola na kojem je stajao Ulig.

Crveno beli su delovali dominantno, vezni red sa radnicima Jovančićem i Jovičićem, odnosno glavnim kreatorom Markom Marinom apsolutno je kontrolisao situaciju, a napadački trio Jirka, Pavkov, Benčekao i najmanju šansu da ugrozi gol protivnika. Drugi pogodak je stigao upravo u punom jeku Zvezdinih naleta, iako apsolutno ide na dušu golmana nemačkog tima, kojem je lopta prošla kroz ruke.

Ono što je jasno jeste i da će poslednjoj liniji tima biti neophodno određeno vreme da se uigra, a to se pre svega misli na štoperski tandem nakon odlaska Miloša Degeneka. Prednost u prvoj postavi, pored kapitena Vujadina Savića, ovoga puta je dobio Srđan Babić, koji je uglavnom vrlo dobro čitao sve dubinske lopte. U nastavku meča tandem centralnih bekova činili su Stojković i Milunović, što jasno stavlja do znanja da će popularni Žule na proleće imati znatno raznovrsniju ulogu.

Ipak, igrači Nordhauzena su na početku drugog poluvremenu uspeli da iskoriste činjenicu da Milunović iStojković prvi put igraju u ovakvom tandemu, u prvih deset minuta su u tri navrata na ozbiljne muke stavljali golmana Zorana Popovića, koji odgovorio na pravi način i sprečio smanjenje rezultata. Nekoliko prilika za povećanje rezultata imao je mladi Joveljić, dok je Gobeljić uzdrmao stativu protivničkog gola, pa možemo komotno da konstatujemo da bi Nordhauzen trebalo da bude srećan što je meč završio sa samo dve lopte u svojoj mreži. 

Za dva dana protivnik Crvene zvezde u Beleku biće Austrija Beč.

CRVENA ZVEZDA – NORDHAUZEN 2:0 (2:0)
/Hajdin 3, Jovičić 28/

Crvena zvezda – prvo poluvreme: Borjan, Hajdin, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ben, Marin, Jirka, Pavkov. Drugo poluvreme: Popović, Gobeljić, Stojković, Milunović, Terzić, Milijaš, Čaušić, Jevtović, Ebisilio, Simić, Joveljić.

Nordhauzen: Ulig, Hajdinger, Ezdorf, Beker, Mikels, Pičinot, Miler, Bejl, Kamlot, Gebel, Andačić. Igrali su još: Jokanović, Čaftar, Genauš, Šol, Koreš, Sobota, Učar, Šnajder.

Izvor: mondo.rs/Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar