Преговарао са Партизаном, завршио у Ференцварошу!

Кенијац одабрао Мађарску.  Пропаде Партизанов план – Токман Нгуен потписао за Фради! Баш одатле црно-бели су довели Георгијевића…

Фудбал 29.01.2019 | 08:15
Преговарао са Партизаном, завршио у Ференцварошу!
Иако се током прошле недеље очекивало да у Партизан после Мусе Нђеа стигне још једно појачање са севера Европе, то се за сада неће догодити.

Крилни нападач Токмак "Токи" Нгуен, доскорашњи играч Стромгодсета, био је довођен у везу са црно-белима и преговарао је са њима, али је ипак потписао за мађарски Ференцварош, што је у понедељак званично потврђено на сајту тог клуба.

Интересантно је да је мађарски клуб ове зиме успешно пословао са Партизаном, јер је у Хумску послао на позајмицу ђака црно-белих Дејана Георгијевића.

Недељу дана касније, Ференцварош је представио Токмака као своје ново појачање...

Муса Нџаи је стигао, али други Африканац из Норвешке остао је вам домашаја фудбалског клуба Партизан.Токман Нгуен изабрао је Ференцварош, саопштио је данас мађарски великан, па и фудбалеров досадашњи клуб Стромгодсет.

“Желели смо да задржимо Токмака, али нисмо успели да се договоримо о новом уговору. Добили смо понуде од неколико клубова и сада све договорилис са Ференцаршем”, рекао је спортски директор Јостејн Фло.

Занимљво, баш из Ференцвароша црно-бели су недавно довели нападача Дејана Георгијевића, који је стигао на позајмицу до краја сезоне. Нгуен је по свему што смо слушали овог јанаура био први пик за црно-белу навалу, али понуда од 150.000 евра плус проценти од наредне продаје није задовољила управу Стромгодсета, која је све време тражила 400.000.

Фради је очигледно тај захтев и испунио - или му се бар значајно примакао - и купио крило које је за Стромгодсет одиграло 91 утакмицу и постигло 19 голова. Партизан је остао празних шака и видећемо да ли ће сада пажњу усмерити на неког другог играча или ће се задовољити са овим што има? Прелазни рок у већем делу Европе завршава се у четвртак. У Србији ће потрајати, али већина клубова из западне Европе у фебруару неће хтети да продаје играче, јер неће моћи да доводи замене. Остала тржишта функционисаће и даље тако да нада постоји. Ограничена додуше, јер јасно је да финансијка ситуација у Хумској баш не дозвољава црно-белима да се размашу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар