Pregovarao sa Partizanom, završio u Ferencvarošu!

Kenijac odabrao Mađarsku.  Propade Partizanov plan – Tokman Nguen potpisao za Fradi! Baš odatle crno-beli su doveli Georgijevića…

Fudbal 29.01.2019 | 08:15
Pregovarao sa Partizanom, završio u Ferencvarošu!
Iako se tokom prošle nedelje očekivalo da u Partizan posle Muse Nđea stigne još jedno pojačanje sa severa Evrope, to se za sada neće dogoditi.

Krilni napadač Tokmak "Toki" Nguen, doskorašnji igrač Stromgodseta, bio je dovođen u vezu sa crno-belima i pregovarao je sa njima, ali je ipak potpisao za mađarski Ferencvaroš, što je u ponedeljak zvanično potvrđeno na sajtu tog kluba.

Interesantno je da je mađarski klub ove zime uspešno poslovao sa Partizanom, jer je u Humsku poslao na pozajmicu đaka crno-belih Dejana Georgijevića.

Nedelju dana kasnije, Ferencvaroš je predstavio Tokmaka kao svoje novo pojačanje...

Musa Ndžai je stigao, ali drugi Afrikanac iz Norveške ostao je vam domašaja fudbalskog kluba Partizan.Tokman Nguen izabrao je Ferencvaroš, saopštio je danas mađarski velikan, pa i fudbalerov dosadašnji klub Stromgodset.

“Želeli smo da zadržimo Tokmaka, ali nismo uspeli da se dogovorimo o novom ugovoru. Dobili smo ponude od nekoliko klubova i sada sve dogovorilis sa Ferencaršem”, rekao je sportski direktor Jostejn Flo.

Zanimljvo, baš iz Ferencvaroša crno-beli su nedavno doveli napadača Dejana Georgijevića, koji je stigao na pozajmicu do kraja sezone. Nguen je po svemu što smo slušali ovog janaura bio prvi pik za crno-belu navalu, ali ponuda od 150.000 evra plus procenti od naredne prodaje nije zadovoljila upravu Stromgodseta, koja je sve vreme tražila 400.000.

Fradi je očigledno taj zahtev i ispunio - ili mu se bar značajno primakao - i kupio krilo koje je za Stromgodset odigralo 91 utakmicu i postiglo 19 golova. Partizan je ostao praznih šaka i videćemo da li će sada pažnju usmeriti na nekog drugog igrača ili će se zadovoljiti sa ovim što ima? Prelazni rok u većem delu Evrope završava se u četvrtak. U Srbiji će potrajati, ali većina klubova iz zapadne Evrope u februaru neće hteti da prodaje igrače, jer neće moći da dovodi zamene. Ostala tržišta funkcionisaće i dalje tako da nada postoji. Ograničena doduše, jer jasno je da finansijka situacija u Humskoj baš ne dozvoljava crno-belima da se razmašu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar