Сахрањен бивши рукометаш Слоге

На локалном гробљу у добојском насељу Баре данас је сахрањен прослављени рукометаш и спортски радник Горан Стојић.

Република Српска 28.01.2019 | 17:42
Сахрањен бивши рукометаш Слоге
Стојић је преминуо у суботу, 26.јануара, у 58. години живота.

Према изричитој жељи преминулог, на комеморацији о Стојићевом спортском животу говорио је спортски новинар из Добоја Горан Стојановић.

Стојановић је истакао да је одласком Стојића град остао без врхунског спортисте који је исписао најсјајније странице "Слогине" клупске историје и човјека који је спортским и волонтерским радом задужио Добој.

Стојић је рукометну каријеру завршио 2003. године, а наступао је за добојски клуб "Слога", португалски "Академик", зрењанински "Пролетер", новосадску "Војводину" и "Црвену звезду" из Мокрина.

Током тренерске каријере са селекцијама добојске "Слоге" остварио је изузетне резултате у Премиер лиги БиХ.

Био је селектор кадетске и јуниорске репрезентације БиХ, те селектор женске сениорске репрезентације Републике Српске.

У више мандата био је члан Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске, од којег је 1999. године добио златну значку за допринос у развоју женског рукомета.

Стојић је 2005. године од добојског Општинског спортског савеза добио признање за дугогодишњи допринос у развоју спорта.

Као изразити спортски радник и волонтер, Стојић је у Добоју основао Удружење ветерана Рукометног клуба "Слога", те навијачку групу "Делије" београдске "Црвене звезде".

Телеграме саучешћа упутили су истакнути рукометни радници и играчи Јосип Главаш, Абас Арсланагић, Мухамед Мемић, Богдан Јањушевић, Реуф Јакуповић, Хасан Хрњадовић, те бивши саиграчи Стојића.

Саучешће су упутили и рукометни клубови бањалучког "Борца", зрењанинског "Пролетера", новосадске "Војводине", као и рукометни савези Србије, Републике Српске и БиХ. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сенад

28.01.2019 19:38

Моје најискреније саучешће породици. Имао сам ту част и задовољство да гледам утакмице Слоге док је Стојић играо заједно са Зубком, Докићем, Мемићем, Матијевићем, Халваџијом, Савчићем, Јововићем и осталим. Супер тим и супер вријеме. Тужно, заиста тужно. Не тако давно Џиги(Ђурђић)па сад и Стојић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

28.01.2019 22:06

Сауцесце породици Стојиц и Дјаковиц Туга је превелика, отисао је један великан бивсе Југославије. Имао сам цаст да га упознам, велики цовјек и хуманитарац ког слава није носила у зивоту, цијенио је праве зивотне вриједности. Ријеткост данасњег времене. Спортска легендо свих времена нека ти је лака земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

28.01.2019 23:02

Искрено саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ