Sahranjen bivši rukometaš Sloge

Na lokalnom groblju u dobojskom naselju Bare danas je sahranjen proslavljeni rukometaš i sportski radnik Goran Stojić.

Republika Srpska 28.01.2019 | 17:42
Sahranjen bivši rukometaš Sloge
Stojić je preminuo u subotu, 26.januara, u 58. godini života.

Prema izričitoj želji preminulog, na komemoraciji o Stojićevom sportskom životu govorio je sportski novinar iz Doboja Goran Stojanović.

Stojanović je istakao da je odlaskom Stojića grad ostao bez vrhunskog sportiste koji je ispisao najsjajnije stranice "Slogine" klupske istorije i čovjeka koji je sportskim i volonterskim radom zadužio Doboj.

Stojić je rukometnu karijeru završio 2003. godine, a nastupao je za dobojski klub "Sloga", portugalski "Akademik", zrenjaninski "Proleter", novosadsku "Vojvodinu" i "Crvenu zvezdu" iz Mokrina.

Tokom trenerske karijere sa selekcijama dobojske "Sloge" ostvario je izuzetne rezultate u Premier ligi BiH.

Bio je selektor kadetske i juniorske reprezentacije BiH, te selektor ženske seniorske reprezentacije Republike Srpske.

U više mandata bio je član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske, od kojeg je 1999. godine dobio zlatnu značku za doprinos u razvoju ženskog rukometa.

Stojić je 2005. godine od dobojskog Opštinskog sportskog saveza dobio priznanje za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

Kao izraziti sportski radnik i volonter, Stojić je u Doboju osnovao Udruženje veterana Rukometnog kluba "Sloga", te navijačku grupu "Delije" beogradske "Crvene zvezde".

Telegrame saučešća uputili su istaknuti rukometni radnici i igrači Josip Glavaš, Abas Arslanagić, Muhamed Memić, Bogdan Janjušević, Reuf Jakupović, Hasan Hrnjadović, te bivši saigrači Stojića.

Saučešće su uputili i rukometni klubovi banjalučkog "Borca", zrenjaninskog "Proletera", novosadske "Vojvodine", kao i rukometni savezi Srbije, Republike Srpske i BiH. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Senad

28.01.2019 20:38

Moje najiskrenije saučešće porodici. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da gledam utakmice Sloge dok je Stojić igrao zajedno sa Zubkom, Dokićem, Memićem, Matijevićem, Halvadžijom, Savčićem, Jovovićem i ostalim. Super tim i super vrijeme. Tužno, zaista tužno. Ne tako davno Džigi(Đurđić)pa sad i Stojić.

ODGOVORITE
Name

Ivan

28.01.2019 23:06

Saucesce porodici Stojic i Djakovic Tuga je prevelika, otisao je jedan velikan bivse Jugoslavije. Imao sam cast da ga upoznam, veliki covjek i humanitarac kog slava nije nosila u zivotu, cijenio je prave zivotne vrijednosti. Rijetkost danasnjeg vremene. Sportska legendo svih vremena neka ti je laka zemlja

ODGOVORITE
Name

Prijedor

29.01.2019 00:02

Iskreno saučešće porodici.

ODGOVORITE