''Питам се да ли Надал и на шљаци има шансу?!''

''Новак се играо са Рафом!'' Новак Ђоковић окренуо је на своју страну и оне бивше тенисере и аналитичаре који га никада нису сматрали фаворитом против Рафаела Надала и Роџера Федерера.

Тенис 29.01.2019 | 20:30
''Питам се да ли Надал и на шљаци има шансу?!''
Након нестварне партије у финалу Аустралијан опена и победе над Надалом са 6:3, 6:2, 6:3 и они највећи критичари су променили мишљење.

Један од њих је Пат Кеш који је увек предност давао Шпанцу и Швајцарцу, али је сада рекао је Ђоковић најбољи.

"Сви смо желели меч у пет сетова и велику борбу, али по мом мишљењу, ово је вредело новца", рекао је Кеш.

Аустралијанац је казао да "Бик са Маљорке" није имао апсолутно никакве шансе током два сата борбе на "Род Лејвер арени".

"Налетео сам на неколико тенисера и сви су ми рекли да никада у животу нису видели да неко тако удара лоптицу. Новак то може, играо је тенис који нас је све распаметио. Ни у једном тренутку није дозволио Рафи да се намести, ударао је јаче и оштрије него икада, радио је све што је желео на терену и у неким тренуцима се играо са Надалом, што је поприлично опасно чинити".

Освајач Вимблдона из 1987. године истиче да ће се Надал сигурно вратити бољи.

"Нема сумње да је Рафа био слаб, да ли је то зато што га је Новак терао или не, промашивао је много удараца. Мораће да погледа статистику меча и суочи се са чињеницама, знамо да хоће јер је велики шампион и увек жели да напредује".

Ипак, не верује да ће то бити довољно и за тријумф на Ролан Гаросу који му је као други дом јер је освојио чак 11 титула у Паризу.

"Није урадио ништа на Ђоковићев сервис, у ред уна први сервис, али код другог није реализовао ништа. Мислим да тренутно нико не може да изазове Новака због начина на који игра, фаворит је ин а Ролан Гаросу. Помислио сам током меча – да ли Рафа уопште има шансу да га победи и на шљаци", закључио је Кеш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар