''Pitam se da li Nadal i na šljaci ima šansu?!''

''Novak se igrao sa Rafom!'' Novak Đoković okrenuo je na svoju stranu i one bivše tenisere i analitičare koji ga nikada nisu smatrali favoritom protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Tenis 29.01.2019 | 20:30
''Pitam se da li Nadal i na šljaci ima šansu?!''
Nakon nestvarne partije u finalu Australijan opena i pobede nad Nadalom sa 6:3, 6:2, 6:3 i oni najveći kritičari su promenili mišljenje.

Jedan od njih je Pat Keš koji je uvek prednost davao Špancu i Švajcarcu, ali je sada rekao je Đoković najbolji.

"Svi smo želeli meč u pet setova i veliku borbu, ali po mom mišljenju, ovo je vredelo novca", rekao je Keš.

Australijanac je kazao da "Bik sa Maljorke" nije imao apsolutno nikakve šanse tokom dva sata borbe na "Rod Lejver areni".

"Naleteo sam na nekoliko tenisera i svi su mi rekli da nikada u životu nisu videli da neko tako udara lopticu. Novak to može, igrao je tenis koji nas je sve raspametio. Ni u jednom trenutku nije dozvolio Rafi da se namesti, udarao je jače i oštrije nego ikada, radio je sve što je želeo na terenu i u nekim trenucima se igrao sa Nadalom, što je poprilično opasno činiti".

Osvajač Vimbldona iz 1987. godine ističe da će se Nadal sigurno vratiti bolji.

"Nema sumnje da je Rafa bio slab, da li je to zato što ga je Novak terao ili ne, promašivao je mnogo udaraca. Moraće da pogleda statistiku meča i suoči se sa činjenicama, znamo da hoće jer je veliki šampion i uvek želi da napreduje".

Ipak, ne veruje da će to biti dovoljno i za trijumf na Rolan Garosu koji mu je kao drugi dom jer je osvojio čak 11 titula u Parizu.

"Nije uradio ništa na Đokovićev servis, u red una prvi servis, ali kod drugog nije realizovao ništa. Mislim da trenutno niko ne može da izazove Novaka zbog načina na koji igra, favorit je in a Rolan Garosu. Pomislio sam tokom meča – da li Rafa uopšte ima šansu da ga pobedi i na šljaci", zaključio je Keš.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar