ШОК! Нејмар завршио сезону?!

Бразилци оклевају, у Паризу нема дилеме - под нож! На рапорту доктор Ласмар који је Нејмару прошлог марта оперисао исту кост!

Фудбал 28.01.2019 | 18:45
ШОК! Нејмар завршио сезону?!
“Један одсто срећа, 99 одсто вера. Твоја воља ће бити учињена”, обратио се Нејмар Богу коментаришући последњу повреду која га је одвојила од терена. Његове молитве су међутим остале неуслишене. Кад већ говоримо у процентима, Л'Екип данас пише да су Нејмарове шансе да заигра пре краја ове сезоне мање од 10 одсто! Фактура пете метатарзалне кости по свему судећи је озбиљнија но што се испрва мислило.

Угледни француски спортски дневник пише да се ни у најбољој варијанти Нејмар неће на терен вратити пре краја марта што значи да ће пропустити не само прву, већ обе утакмице са Манчестер јунајтедом у осмини финала Лиге шампиона, а потом и оба четвртфинална меча, ако се Пари Сен Жермен и домогне места међу осам најбољих у Европи.

Та фрактура која се показала на рендгену није нова, она је остала видљива још после операција од прошлог марта. А баш у том марту је за Нејмара окончана и прошла сезона и то баш због те исте, пете метатарзалне кости десног стопала. Очигледно, повреда није зацелила како је требало. Нејмара ипак превише туку да би то тек тако зарасло.

Надали су се у Паризу да ће бол престати, али како се то није десило на Парку принчева су се већ помирили са хируршким захватом који би значио да је за Нејмара сезона завршена. Чека се само сагласност из репрезентације Бразила. Селектор Тите је у Паризу, већ је у отаџбину јавио информацију да на Нејмара неће моћи да рачуна за мартовски судар са Чешком.

Кључни састанак требало би да буде одржан данас у вечерњим сатима. Неколико специјализованих лекара разговараће са Родригом Ласмаром, доктором бразилске селекције који је марта 2018. и извео операцију на Нејмаровом стопалу. Одлуку би требало да аминују и лекари ПСЖ-а и колеге из Бразила.

“Искрено, на скали од један до десет рецимо да су шансе Нејмара да поново оде под нож на броју девет”, преноси Л'Екип изјаву неименованог извора из француског шампиона.

На Парку принчева су се већ помирили са операцијом. Бразилци пак не би вукли тако радикалне потезе. Они би пре да пробају неким традиционалнијим методама опоравка. Томас Тухел је са своје стране ангажовао извесног немачког физиотерапеута да каже који би начин био најбољи да се хируршки захват избегне. Јасно је да су Бразилци за ову варијанту пошто их на лето чека Копа Америка на домаћем тлу. Парижани су пре за операцију, јер би она значила да Нејмар сигурно не игра на континенталној смотри, али би зато имао времена да се на миру опорави и спреми за следећу сезону у Пари Сен Жермену.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар