ŠOK! Nejmar završio sezonu?!

Brazilci oklevaju, u Parizu nema dileme - pod nož! Na raportu doktor Lasmar koji je Nejmaru prošlog marta operisao istu kost!

Fudbal 28.01.2019 | 18:45
ŠOK! Nejmar završio sezonu?!
“Jedan odsto sreća, 99 odsto vera. Tvoja volja će biti učinjena”, obratio se Nejmar Bogu komentarišući poslednju povredu koja ga je odvojila od terena. Njegove molitve su međutim ostale neuslišene. Kad već govorimo u procentima, L'Ekip danas piše da su Nejmarove šanse da zaigra pre kraja ove sezone manje od 10 odsto! Faktura pete metatarzalne kosti po svemu sudeći je ozbiljnija no što se isprva mislilo.

Ugledni francuski sportski dnevnik piše da se ni u najboljoj varijanti Nejmar neće na teren vratiti pre kraja marta što znači da će propustiti ne samo prvu, već obe utakmice sa Mančester junajtedom u osmini finala Lige šampiona, a potom i oba četvrtfinalna meča, ako se Pari Sen Žermen i domogne mesta među osam najboljih u Evropi.

Ta fraktura koja se pokazala na rendgenu nije nova, ona je ostala vidljiva još posle operacija od prošlog marta. A baš u tom martu je za Nejmara okončana i prošla sezona i to baš zbog te iste, pete metatarzalne kosti desnog stopala. Očigledno, povreda nije zacelila kako je trebalo. Nejmara ipak previše tuku da bi to tek tako zaraslo.

Nadali su se u Parizu da će bol prestati, ali kako se to nije desilo na Parku prinčeva su se već pomirili sa hirurškim zahvatom koji bi značio da je za Nejmara sezona završena. Čeka se samo saglasnost iz reprezentacije Brazila. Selektor Tite je u Parizu, već je u otadžbinu javio informaciju da na Nejmara neće moći da računa za martovski sudar sa Češkom.

Ključni sastanak trebalo bi da bude održan danas u večernjim satima. Nekoliko specijalizovanih lekara razgovaraće sa Rodrigom Lasmarom, doktorom brazilske selekcije koji je marta 2018. i izveo operaciju na Nejmarovom stopalu. Odluku bi trebalo da aminuju i lekari PSŽ-a i kolege iz Brazila.

“Iskreno, na skali od jedan do deset recimo da su šanse Nejmara da ponovo ode pod nož na broju devet”, prenosi L'Ekip izjavu neimenovanog izvora iz francuskog šampiona.

Na Parku prinčeva su se već pomirili sa operacijom. Brazilci pak ne bi vukli tako radikalne poteze. Oni bi pre da probaju nekim tradicionalnijim metodama oporavka. Tomas Tuhel je sa svoje strane angažovao izvesnog nemačkog fizioterapeuta da kaže koji bi način bio najbolji da se hirurški zahvat izbegne. Jasno je da su Brazilci za ovu varijantu pošto ih na leto čeka Kopa Amerika na domaćem tlu. Parižani su pre za operaciju, jer bi ona značila da Nejmar sigurno ne igra na kontinentalnoj smotri, ali bi zato imao vremena da se na miru oporavi i spremi za sledeću sezonu u Pari Sen Žermenu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar