Муса није одушевио Мирковића: Мора то боље!

Партизан изгубио од Слована у првом контролном мечу на зимским припремама у Анталији. Зоран Мирковић задовољан игром црно-белих у првом полувремену, али је критиковао наступ у другом.

Фудбал 28.01.2019 | 18:15
Муса није одушевио Мирковића: Мора то боље!
Да су ноге фудбалерима Партизана тешке било је лако уочљиво већ у првом полувремену тест утакмице против Слована из Либереца.

Тренер црно-белих Зоран Мирковић донео је одлуку да меч против Чеха одигра са две поставе и да им пружи по 45 минута, с тим што је постојала намера да Владимир Стојковић брани целу утакмицу.

Партизанва "јединица" се на почетку другог дела пожалила на повреду тетиве, тако да је већи део другог полувремена бранио Филип Кљајић, истакавши се са неколико врло добрих интервенција, док за гол много већи део кривице иде на душу одбране.

Мирковић је централно место у везном реду доделио младом Филипу Стевановићу, чији се таленат у овом тренутку сматра једним од највећих у држави.

Међутим, шеснаестогодишњи офанзивни везни, осим прилике на почетку утакмице, када је прилично лоше шутирао, није имао превише простора за доказивање поред јаких и прилично грубих Чеха.

"Задовољан сам како је Филип одиграо. Наравно, потребно је да још доста ради на стицању снаге, он има тек шеснаест и по година", рекао је после утакмице Мирковић, додавши да су његови играчи одиграли сасвим добро прво полувреме.

Да су тренутно у бољој форми од осталих показали су врло сигурни Марк Валијенте и борбени Саша Здјелар, држећи стабилном одбрану и средину терена и дајући велики доприноса чињеници да је Стојковић био потпуно незапослен током првог дела.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ: МОРА КОНКРЕТНИЈЕ

ПАРТИЗАН И: Стојковић - Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Шеховић - Здјелар, Косовић - Закарић, Стевановић, Муса - Георгијевић.

Утакмица против Слована била је прилика да по први пут видимо на делу и Мусу Нџајиа (био стрелац притив Телеоптика у мечу затвореном за јавност). Добио је задатке на левом крилу, али није показао много. Није се истакао ни други новајлија и најистуренији фудбалер Партизана у првом полувремену - Дејан Георгијевић.

"Не могу да дајем суд после 45 минута, али Муса мора много боље. Мора да буде конкретнији и да тражи дубину", приметио је шеф стручног штаба црно-белих.

У првој провери Мирковић није могао да рачуна на неколико фудбалера које муче повреде. Изостали су Рикардо Гомеш, Данило Пантић и Ђорђе Ивановић.

"Прво полувреме смо одиграли у дефанзивном блоку одговорно, агресивно и организовано, што се не може рећи за офанзивну организацију. Морамо више да играмо, да тражимо дубину у нападу и да, на крају, будемо конкретни у реализиацији".

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ: ДОСТА СИРОМАШНО

ПАРТИЗАН ИИ: Стојковић (од 52' Кљајић) - Вулићевић, Павловић, Остојић, Н. Г. Милетић (од 74' Урошевић) - Смиљанић, Шћекић - Енаке, Ђерлек - Николић.

Мирковић није имао много тога похвалног да изнесе на рачун екипе која је играла у другом полувремену.

"Друго полувреме је било доста сиромашно и то мора много, много боље", упутио је критику Зоран Мирковић.

Партизан наредну проверу у Анталији има 31. јануара против редовног противника на припремама пољске Краковије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар