Musa nije oduševio Mirkovića: Mora to bolje!

Partizan izgubio od Slovana u prvom kontrolnom meču na zimskim pripremama u Antaliji. Zoran Mirković zadovoljan igrom crno-belih u prvom poluvremenu, ali je kritikovao nastup u drugom.

Fudbal 28.01.2019 | 18:15
Musa nije oduševio Mirkovića: Mora to bolje!
Da su noge fudbalerima Partizana teške bilo je lako uočljivo već u prvom poluvremenu test utakmice protiv Slovana iz Libereca.

Trener crno-belih Zoran Mirković doneo je odluku da meč protiv Čeha odigra sa dve postave i da im pruži po 45 minuta, s tim što je postojala namera da Vladimir Stojković brani celu utakmicu.

Partizanva "jedinica" se na početku drugog dela požalila na povredu tetive, tako da je veći deo drugog poluvremena branio Filip Kljajić, istakavši se sa nekoliko vrlo dobrih intervencija, dok za gol mnogo veći deo krivice ide na dušu odbrane.

Mirković je centralno mesto u veznom redu dodelio mladom Filipu Stevanoviću, čiji se talenat u ovom trenutku smatra jednim od najvećih u državi.

Međutim, šesnaestogodišnji ofanzivni vezni, osim prilike na početku utakmice, kada je prilično loše šutirao, nije imao previše prostora za dokazivanje pored jakih i prilično grubih Čeha.

"Zadovoljan sam kako je Filip odigrao. Naravno, potrebno je da još dosta radi na sticanju snage, on ima tek šesnaest i po godina", rekao je posle utakmice Mirković, dodavši da su njegovi igrači odigrali sasvim dobro prvo poluvreme.

Da su trenutno u boljoj formi od ostalih pokazali su vrlo sigurni Mark Valijente i borbeni Saša Zdjelar, držeći stabilnom odbranu i sredinu terena i dajući veliki doprinosa činjenici da je Stojković bio potpuno nezaposlen tokom prvog dela.

PRVO POLUVREME: MORA KONKRETNIJE

PARTIZAN I: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Šehović - Zdjelar, Kosović - Zakarić, Stevanović, Musa - Georgijević.

Utakmica protiv Slovana bila je prilika da po prvi put vidimo na delu i Musu Ndžajia (bio strelac pritiv Teleoptika u meču zatvorenom za javnost). Dobio je zadatke na levom krilu, ali nije pokazao mnogo. Nije se istakao ni drugi novajlija i najistureniji fudbaler Partizana u prvom poluvremenu - Dejan Georgijević.

"Ne mogu da dajem sud posle 45 minuta, ali Musa mora mnogo bolje. Mora da bude konkretniji i da traži dubinu", primetio je šef stručnog štaba crno-belih.

U prvoj proveri Mirković nije mogao da računa na nekoliko fudbalera koje muče povrede. Izostali su Rikardo Gomeš, Danilo Pantić i Đorđe Ivanović.

"Prvo poluvreme smo odigrali u defanzivnom bloku odgovorno, agresivno i organizovano, što se ne može reći za ofanzivnu organizaciju. Moramo više da igramo, da tražimo dubinu u napadu i da, na kraju, budemo konkretni u realiziaciji".

DRUGO POLUVREME: DOSTA SIROMAŠNO

PARTIZAN II: Stojković (od 52' Kljajić) - Vulićević, Pavlović, Ostojić, N. G. Miletić (od 74' Urošević) - Smiljanić, Šćekić - Enake, Đerlek - Nikolić.

Mirković nije imao mnogo toga pohvalnog da iznese na račun ekipe koja je igrala u drugom poluvremenu.

"Drugo poluvreme je bilo dosta siromašno i to mora mnogo, mnogo bolje", uputio je kritiku Zoran Mirković.

Partizan narednu proveru u Antaliji ima 31. januara protiv redovnog protivnika na pripremama poljske Krakovije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar