Кварежма копира Пепеа: Ускоро поново у Порту!

Португалац се враћа у домовину!

Фудбал 29.01.2019 | 16:00
Кварежма копира Пепеа: Ускоро поново у Порту!
Рикардо Кварежма поново у Змајевом гнезду? Да, извесно је.

Некада велика нада португалског фудбала на прагу је повратка у Порто три и по године пошто се из редова португалског шампиона вратио у црно-бели део Истанбула у трансферу тешком око 1.200.000 евра. Није повратак Кварежме у домовину никакво изненађење, јер се о растанку с Бешикташем прича данима уназад. Истина, постоје две верзије приче о разлозима зашто Кварежма одлази из Бешикташа годину и по дана пре истека уговора. По једној Кварежма није срећан што је клуб у очајној финансијској ситуацији, због чега плате касне дуго и не види се излаз из кризе тешке неколико стотина милиона евра. Тако би Кварежма практично повукао исти потез као и његов сународник и доскорашњи саиграч у Бешикташу - Пепе. Подсетимо, Пепе је пре око месец дана раскинуо уговор са Бешикташем и отишао у Порто као слободан играч. Пре него што се поздравио са свлачионицом и стручним штабом исплатио је дуговања према особљу у Бешикашу и потом отишао у нову средину. 

Истим путем ће, све је извесније, кренути и Кварежма. Опет, друга верзија је да Португалац има породичних проблема и да због тога жели да се врати у домовину. Неколико дана Кварежмини агенти раде на формули раскида уговора, а турска национална телевизија НТВ Спор јавља да се он већ поздравио са екипом после ремија са Ерзурумом у петак. 

Рикардо Кварежма ове сезоне има чак дванаест асистенција и три поготка кроз 24 утакмице у свим такмичењима. Дете је лисабонског Спортинга, где је направио и прве професионалне кораке, да би касније играо још и за Барселону, Интер, Челси и Ал Ахли. Дрес Порта већ је носио два пута, прво од 2004. до 2008. године, онда и у сезони 2014/15. Такође је и за Бешикташ играо два пута, а пре овог мандата у Истанбулу је наступао од 2010. до 2013. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар