Kvarežma kopira Pepea: Uskoro ponovo u Portu!

Portugalac se vraća u domovinu!

Fudbal 29.01.2019 | 16:00
Kvarežma kopira Pepea: Uskoro ponovo u Portu!
Rikardo Kvarežma ponovo u Zmajevom gnezdu? Da, izvesno je.

Nekada velika nada portugalskog fudbala na pragu je povratka u Porto tri i po godine pošto se iz redova portugalskog šampiona vratio u crno-beli deo Istanbula u transferu teškom oko 1.200.000 evra. Nije povratak Kvarežme u domovinu nikakvo iznenađenje, jer se o rastanku s Bešiktašem priča danima unazad. Istina, postoje dve verzije priče o razlozima zašto Kvarežma odlazi iz Bešiktaša godinu i po dana pre isteka ugovora. Po jednoj Kvarežma nije srećan što je klub u očajnoj finansijskoj situaciji, zbog čega plate kasne dugo i ne vidi se izlaz iz krize teške nekoliko stotina miliona evra. Tako bi Kvarežma praktično povukao isti potez kao i njegov sunarodnik i doskorašnji saigrač u Bešiktašu - Pepe. Podsetimo, Pepe je pre oko mesec dana raskinuo ugovor sa Bešiktašem i otišao u Porto kao slobodan igrač. Pre nego što se pozdravio sa svlačionicom i stručnim štabom isplatio je dugovanja prema osoblju u Bešikašu i potom otišao u novu sredinu. 

Istim putem će, sve je izvesnije, krenuti i Kvarežma. Opet, druga verzija je da Portugalac ima porodičnih problema i da zbog toga želi da se vrati u domovinu. Nekoliko dana Kvarežmini agenti rade na formuli raskida ugovora, a turska nacionalna televizija NTV Spor javlja da se on već pozdravio sa ekipom posle remija sa Erzurumom u petak. 

Rikardo Kvarežma ove sezone ima čak dvanaest asistencija i tri pogotka kroz 24 utakmice u svim takmičenjima. Dete je lisabonskog Sportinga, gde je napravio i prve profesionalne korake, da bi kasnije igrao još i za Barselonu, Inter, Čelsi i Al Ahli. Dres Porta već je nosio dva puta, prvo od 2004. do 2008. godine, onda i u sezoni 2014/15. Takođe je i za Bešiktaš igrao dva puta, a pre ovog mandata u Istanbulu je nastupao od 2010. do 2013. godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar