Партизанов финиш прелазног рока...

Чекајући 4. 000. 000 евра од продаја Здјелара и Марковића! У случају одласка штопера и нападача Гомеша спремне су замене, Токмак и даље актуелан.

Фудбал 28.01.2019 | 23:45
Партизанов финиш прелазног рока...
Необично тиха зима у Партизану. Необично, јер се најављивала велика реконструкција екипе, међутим, засад само три доласка и два одласка (Лука Цуцин у Спартак и Страхиња Бошњак у Вождовац) током јануарског прелазног рока. Великих промена у саставу Зорана Мирковића нема, међутим, не значи да их неће бити, јер следи финиш пијаце, по правилу најдинамичнијег тајминга за реализацију послова кад су српски клубови у питању.

Црно-бели су довели крилног везисту Мусу Нџаија из норвешког Стабека, позајмиљи Ференцварошевог шпица,Дејана Георгијевића, а из Црвене звезде, такође као слободног играча, ангажовали офанзивног везногРадивоја Босића, који ће се екипи, на припремама у турском Белеку, прикључити током дана. На њихове доласке није потрошен ни цент, што се уклапа, како кажу у Хумској, у модел домаћинског пословања, уз напомену да је у преостала четири дана, колико траје зимски прелазни рок на територији Европе, могуће да још неки новајлија задужи дрес освајача Купа Србије.

Реализација тих послова директно зависи од евентуалних одлазака, односно обезбеђивања новца продајама играча који су још на крају јесењег дела првенства пикирани за продају. Пре свих, реч је о Саши Здјелару. Мада је у једном тренутку прича око преласка у Бордо утихнула, везе на релацији Београд - Француска поново функционишу и није искључено да дефанзивни везни појача Жирондинце. Златни Орлић са Новог Зеланда је на располагању Мирковићу, међутим, и сам је свестан да би до 31. јануара могао да крене пут Француске, а у том случају, Партизан се нада обештећењу у реону од 1.000.000, можда и 1.500.000 евра. Колико год да буде одштета половина новца ће припасти Здјеалровом бившем клубу, Олимпијакосу, такав договор постигнут је летос, кад су црно-бели од Грка откупили његов уговор.

Евентуални Здјеларов одлазак обезбедио би средства која би омогућила Партизану да поново уђе у трку за потпис Токмака Нгуена. Норвешки Стромсгодсет упоран је у намери да за криног везисту добије обештећење од око 400.000 евра, па би део новца од трансфера бившег првотимца ОФК Београда вероватно био искоришћен да се појача почетна понуда од 150.000 евра и проценти за хитроногог крилног везисту. Ако би продаоЗдјелара, Партизан не би тражио замену на позицији задњег везног, јер већ има Александра Шћекића, Небојшу Косовића и Милана Смиљанића, а било је утакмица  на којима је и Данило Пантић играо, сасвим задовољавајуће, на том месту.

Верују у Хумској 1 да би, осим Здјелара, значајан прилив новца могли да остваре трансфером Светозара Марковића. После годину дана у првом тиму, процена челника је да талентовани 18-годишњи штопер може да се отисне у иностранство, најчешће се као његова нова дестинација помиње Италија, а како се може чути, чека се понуда Ђенове у распону од 2.500.000 до 3.000.0000 евра. На страницама МОЗЗАРТ Спорт могли сте да читате зашто би Серија А била корисна за каријеру младог репрезентативца Србије, а ако се овај посао приведе крају Партизан би активирао замену. Контакт са једним централним дефанзивцем, и то Србином, већ је остварен како би се надоместио Марковићев одлазак, с тим да Бата Мирковић од централних бекова на располагању има Марка Валијентеа, искусног Бојана Остојића (уговор му истиче на лето), перспективног 17-годишњака Страхињу Павловића, али и Немању Р. Милетића, који би се у том случају са позиције десног бека померио у срце одбране.

Мало другачије у односу на Марковића размишљају на Топчидерском брду при помену Рикарда Гомеша. Најбољи стрелац екипе није предвиђен за продају, али за њега има највише интересовања, сходно чињеници да је постигао 14 голова јесенас. И сам репрезентативац Зеленортских Острва признао је да су га звали из арапског света и Кине, где прелазни рок траје дуже, том приликом је додао да би најрадније остао у Београду до краја првенства, но...

Под условом да не буде продаје ни Здјелара, ни Марковића, размислили би у Партизану и о трансферу Рикарда Гомеша. Поготово што, као и у случају младог штопера, већ имају спремног кеца у рукаву, обавили су прелиминарне разговоре са једним нападачем, па би експресно реаговали и направили рокаду у шпицу. Ако за то буде потребе...

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар