Partizanov finiš prelaznog roka...

Čekajući 4. 000. 000 evra od prodaja Zdjelara i Markovića! U slučaju odlaska štopera i napadača Gomeša spremne su zamene, Tokmak i dalje aktuelan.

Fudbal 28.01.2019 | 23:45
Partizanov finiš prelaznog roka...
Neobično tiha zima u Partizanu. Neobično, jer se najavljivala velika rekonstrukcija ekipe, međutim, zasad samo tri dolaska i dva odlaska (Luka Cucin u Spartak i Strahinja Bošnjak u Voždovac) tokom januarskog prelaznog roka. Velikih promena u sastavu Zorana Mirkovića nema, međutim, ne znači da ih neće biti, jer sledi finiš pijace, po pravilu najdinamičnijeg tajminga za realizaciju poslova kad su srpski klubovi u pitanju.

Crno-beli su doveli krilnog vezistu Musu Ndžaija iz norveškog Stabeka, pozajmilji Ferencvaroševog špica,Dejana Georgijevića, a iz Crvene zvezde, takođe kao slobodnog igrača, angažovali ofanzivnog veznogRadivoja Bosića, koji će se ekipi, na pripremama u turskom Beleku, priključiti tokom dana. Na njihove dolaske nije potrošen ni cent, što se uklapa, kako kažu u Humskoj, u model domaćinskog poslovanja, uz napomenu da je u preostala četiri dana, koliko traje zimski prelazni rok na teritoriji Evrope, moguće da još neki novajlija zaduži dres osvajača Kupa Srbije.

Realizacija tih poslova direktno zavisi od eventualnih odlazaka, odnosno obezbeđivanja novca prodajama igrača koji su još na kraju jesenjeg dela prvenstva pikirani za prodaju. Pre svih, reč je o Saši Zdjelaru. Mada je u jednom trenutku priča oko prelaska u Bordo utihnula, veze na relaciji Beograd - Francuska ponovo funkcionišu i nije isključeno da defanzivni vezni pojača Žirondince. Zlatni Orlić sa Novog Zelanda je na raspolaganju Mirkoviću, međutim, i sam je svestan da bi do 31. januara mogao da krene put Francuske, a u tom slučaju, Partizan se nada obeštećenju u reonu od 1.000.000, možda i 1.500.000 evra. Koliko god da bude odšteta polovina novca će pripasti Zdjealrovom bivšem klubu, Olimpijakosu, takav dogovor postignut je letos, kad su crno-beli od Grka otkupili njegov ugovor.

Eventualni Zdjelarov odlazak obezbedio bi sredstva koja bi omogućila Partizanu da ponovo uđe u trku za potpis Tokmaka Nguena. Norveški Stromsgodset uporan je u nameri da za krinog vezistu dobije obeštećenje od oko 400.000 evra, pa bi deo novca od transfera bivšeg prvotimca OFK Beograda verovatno bio iskorišćen da se pojača početna ponuda od 150.000 evra i procenti za hitronogog krilnog vezistu. Ako bi prodaoZdjelara, Partizan ne bi tražio zamenu na poziciji zadnjeg veznog, jer već ima Aleksandra Šćekića, Nebojšu Kosovića i Milana Smiljanića, a bilo je utakmica  na kojima je i Danilo Pantić igrao, sasvim zadovoljavajuće, na tom mestu.

Veruju u Humskoj 1 da bi, osim Zdjelara, značajan priliv novca mogli da ostvare transferom Svetozara Markovića. Posle godinu dana u prvom timu, procena čelnika je da talentovani 18-godišnji štoper može da se otisne u inostranstvo, najčešće se kao njegova nova destinacija pominje Italija, a kako se može čuti, čeka se ponuda Đenove u rasponu od 2.500.000 do 3.000.0000 evra. Na stranicama MOZZART Sport mogli ste da čitate zašto bi Serija A bila korisna za karijeru mladog reprezentativca Srbije, a ako se ovaj posao privede kraju Partizan bi aktivirao zamenu. Kontakt sa jednim centralnim defanzivcem, i to Srbinom, već je ostvaren kako bi se nadomestio Markovićev odlazak, s tim da Bata Mirković od centralnih bekova na raspolaganju ima Marka Valijentea, iskusnog Bojana Ostojića (ugovor mu ističe na leto), perspektivnog 17-godišnjaka Strahinju Pavlovića, ali i Nemanju R. Miletića, koji bi se u tom slučaju sa pozicije desnog beka pomerio u srce odbrane.

Malo drugačije u odnosu na Markovića razmišljaju na Topčiderskom brdu pri pomenu Rikarda Gomeša. Najbolji strelac ekipe nije predviđen za prodaju, ali za njega ima najviše interesovanja, shodno činjenici da je postigao 14 golova jesenas. I sam reprezentativac Zelenortskih Ostrva priznao je da su ga zvali iz arapskog sveta i Kine, gde prelazni rok traje duže, tom prilikom je dodao da bi najradnije ostao u Beogradu do kraja prvenstva, no...

Pod uslovom da ne bude prodaje ni Zdjelara, ni Markovića, razmislili bi u Partizanu i o transferu Rikarda Gomeša. Pogotovo što, kao i u slučaju mladog štopera, već imaju spremnog keca u rukavu, obavili su preliminarne razgovore sa jednim napadačem, pa bi ekspresno reagovali i napravili rokadu u špicu. Ako za to bude potrebe...

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar