Партизан врло лош, пораз од Слована из Либереца!

У првој контролној утакмици на припремама у Анталији, Партизан поражен од Слована 0:1.  Тврда чешка школа: Партизан поражен после прекида, Кљајић укротио два зицера! Млади Филип Стевановић и новајлија Георгијевић пропустили најбоље шансе за црно-беле - 1:0.

Фудбал 28.01.2019 | 15:15
Партизан врло лош, пораз од Слована из Либереца!
Прва тренинг утакмица Партизана на припремама у Турској и врло лош утисак који су црно-бели оставили.

Партизан - Слован 0:1 (0:0).

После лошег и несадржајног првог полувремена (само једна шанса и то случајна за Партизан, када се новајлија Дејан Георгијевић нашао у изненадној прилици, али је шутирао преко гола), догодило се још лошије друго полувреме у којем су црно-бели примили гол после корнера.

У тврдој утакмици, на моменте грубој и жустрој, екипа из Либереца је била боља и заслужила је победу за тај један гол (стрелац Андреј Лехоцки). Сви најбитнији детаљи утакмице могли би да стану у само један кадар - гол Слована, јер то је једино битно што се догодило.

С обзиром на то да је ово прва утакмица на припремама, мало оправдање за Партизан би могло да буде то што су "ноге још тешке", како то фудбалери воле да кажу, али да не буде упућен ниједан шут ка голу противника, да се не изгради ниједна шанса...

Тренер Партизана, Зоран Мирковић, није могао да рачуна на Рикарда Гомеша, кога повреда мучи од првог дана и питање је колико ће још трајати опоравак. Голгетер са Зеленортских Острва до сада није тренирао у Турској.

Иначе, у посети црно-белима је и некадашњи везиста Марко Јевтовић.



Чешки фудбал, дефинитивно, не лежи Партизану. Лане на Кипру, а ове године у Турској, Слован из Либереца је двапут узео меру црно-белима. Пре 12 месеци представљао је спаринг партнера пред двобој са Викторијом из Плзења (2:1), а у првој контроли током двонедељних припрема у Белеку још једном показао да се боље сналази у условима физички захтевног фудбала - 0:1.

Одлука је пала средином другог полувремена, кад је после корнера седмопласираног тима на табели чешког првенства Оршула захватио призмену лопту, леви бек Немања Г. Милетић каснио у блок и матираоКљајића, који је касније, у бар две ситуације, спасао освајача Купа Србије тежег пораза.

Сам резултат, како то тренери воле да кажу, није толико битан, међутим, Слован се дефинитивно боље снашао у борби прса у прса, протканој честим грубостима, па и псовкама. Можда да и сам Партизан почне да се навикава на оно што га чека у 2019.

Како је и најављено, тренер Зоран Мирковић је од првог минута на терен послао двојицу новајлија, Мусу Нџаија и Дејана Георгијевића (види се да им је потребно време за аклиматизацију, јер нису довољно учествовали у игри, али је тек први меч, па их ваља сачекати), док су у односу на већи део јесењег дела првенства нова лица виђена на позицијама левог бека и "десетке". Та места покрили су Златан Шеховић и Филип Стевановић, што би уз од раније присутног Светозара Марковића на штоперској позицији требало да потврди идеју о форсирању талената из школе током предстојећег пролећа. Управо је најмлађи у црно-белом саставу, 16-годишњи Стевановић имао врло добру прилику већ после десетак секунди, међутим, као да се изненадио и пропустио изгледну шансу да постигне првенац у дресу Парног ваљка. У још повољнијој позицији био је Дејан Георгијевић на истеку 12. минута, коштала га је неодлучност да ли да акцију заврши или настави проигравањем неког од колега.

Почетком другог дела, Мирковић је променио комплетан тим у пољу, пет минута касније и голмана, Филип Кљајић је стао међу стативе уместо Владимира Стојковића и у завршници скинуо два зицера, наговестивши да може да буде достојна замена најбољем српском голману.

У међувремену, имали су црно-бели још две прилике, Зоран Тошић је из слободног ударца погодио једног Чеха право у нос, а после "кифле" Армина Ђерлека из прекида умало још један таленат из школе, Страхиња Павловић да поравна на 1:1. Но, то су били неких од ретких светлих тренутака Партизана, који се није проилагодио темпу, трци и грубостима Чеха, нити је имао довољну продорност по боковима и одлучност у завршници.

Довољно тема за размишљање уочи другог тест меча на припремама у Турској, 31. јануара против пољске Краковије.

ПАРТИЗАН - СЛОВАН ЛИБЕРЕЦ 0:1 (0:0)
/Оршула 67/

Белек
Игралиште хотела "Суено"
Гледалаца: око 50
Судија: Војчех Миц (Пољска)
Жути картони: Косовић (Партизан), Дорлил Нешицки, (Слован Либерец)

САСТАВИ:

ПАРТИЗАН (И полувреме): Стојковић - Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Шеховић - Здјелар, Косовић, Закарић, Стевановић - Нџаи, Георгијевић.

ПАРТИЗАН (ИИ полувреме): Кљајић - Вулићевић, Павловић, Остојић, Н. Г. Милетић (Урошевић од 71. минута), Шћекић, Смиљанић, Енаке, Тошић, Ђерлек - Николић.

СЛОВАН: Нгујен, Микула, Лехоцки, Карафиат, Хибш, Бреите, Оскар, Оршула, Нешицки, Пешек, Козак. 

Током утакмице екипи Партизана се прикључио Радивој Босић, доскорашњи омладинац Црвене звезде, који је прешао у редове "вечитог ривала".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар