Partizan vrlo loš, poraz od Slovana iz Libereca!

U prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji, Partizan poražen od Slovana 0:1.  Tvrda češka škola: Partizan poražen posle prekida, Kljajić ukrotio dva zicera! Mladi Filip Stevanović i novajlija Georgijević propustili najbolje šanse za crno-bele - 1:0.

Fudbal 28.01.2019 | 15:15
Partizan vrlo loš, poraz od Slovana iz Libereca!
Prva trening utakmica Partizana na pripremama u Turskoj i vrlo loš utisak koji su crno-beli ostavili.

Partizan - Slovan 0:1 (0:0).

Posle lošeg i nesadržajnog prvog poluvremena (samo jedna šansa i to slučajna za Partizan, kada se novajlija Dejan Georgijević našao u iznenadnoj prilici, ali je šutirao preko gola), dogodilo se još lošije drugo poluvreme u kojem su crno-beli primili gol posle kornera.

U tvrdoj utakmici, na momente gruboj i žustroj, ekipa iz Libereca je bila bolja i zaslužila je pobedu za taj jedan gol (strelac Andrej Lehocki). Svi najbitniji detalji utakmice mogli bi da stanu u samo jedan kadar - gol Slovana, jer to je jedino bitno što se dogodilo.

S obzirom na to da je ovo prva utakmica na pripremama, malo opravdanje za Partizan bi moglo da bude to što su "noge još teške", kako to fudbaleri vole da kažu, ali da ne bude upućen nijedan šut ka golu protivnika, da se ne izgradi nijedna šansa...

Trener Partizana, Zoran Mirković, nije mogao da računa na Rikarda Gomeša, koga povreda muči od prvog dana i pitanje je koliko će još trajati oporavak. Golgeter sa Zelenortskih Ostrva do sada nije trenirao u Turskoj.

Inače, u poseti crno-belima je i nekadašnji vezista Marko Jevtović.



Češki fudbal, definitivno, ne leži Partizanu. Lane na Kipru, a ove godine u Turskoj, Slovan iz Libereca je dvaput uzeo meru crno-belima. Pre 12 meseci predstavljao je sparing partnera pred dvoboj sa Viktorijom iz Plzenja (2:1), a u prvoj kontroli tokom dvonedeljnih priprema u Beleku još jednom pokazao da se bolje snalazi u uslovima fizički zahtevnog fudbala - 0:1.

Odluka je pala sredinom drugog poluvremena, kad je posle kornera sedmoplasiranog tima na tabeli češkog prvenstva Oršula zahvatio prizmenu loptu, levi bek Nemanja G. Miletić kasnio u blok i matiraoKljajića, koji je kasnije, u bar dve situacije, spasao osvajača Kupa Srbije težeg poraza.

Sam rezultat, kako to treneri vole da kažu, nije toliko bitan, međutim, Slovan se definitivno bolje snašao u borbi prsa u prsa, protkanoj čestim grubostima, pa i psovkama. Možda da i sam Partizan počne da se navikava na ono što ga čeka u 2019.

Kako je i najavljeno, trener Zoran Mirković je od prvog minuta na teren poslao dvojicu novajlija, Musu Ndžaija i Dejana Georgijevića (vidi se da im je potrebno vreme za aklimatizaciju, jer nisu dovoljno učestvovali u igri, ali je tek prvi meč, pa ih valja sačekati), dok su u odnosu na veći deo jesenjeg dela prvenstva nova lica viđena na pozicijama levog beka i "desetke". Ta mesta pokrili su Zlatan Šehović i Filip Stevanović, što bi uz od ranije prisutnog Svetozara Markovića na štoperskoj poziciji trebalo da potvrdi ideju o forsiranju talenata iz škole tokom predstojećeg proleća. Upravo je najmlađi u crno-belom sastavu, 16-godišnji Stevanović imao vrlo dobru priliku već posle desetak sekundi, međutim, kao da se iznenadio i propustio izglednu šansu da postigne prvenac u dresu Parnog valjka. U još povoljnijoj poziciji bio je Dejan Georgijević na isteku 12. minuta, koštala ga je neodlučnost da li da akciju završi ili nastavi proigravanjem nekog od kolega.

Početkom drugog dela, Mirković je promenio kompletan tim u polju, pet minuta kasnije i golmana, Filip Kljajić je stao među stative umesto Vladimira Stojkovića i u završnici skinuo dva zicera, nagovestivši da može da bude dostojna zamena najboljem srpskom golmanu.

U međuvremenu, imali su crno-beli još dve prilike, Zoran Tošić je iz slobodnog udarca pogodio jednog Čeha pravo u nos, a posle "kifle" Armina Đerleka iz prekida umalo još jedan talenat iz škole, Strahinja Pavlović da poravna na 1:1. No, to su bili nekih od retkih svetlih trenutaka Partizana, koji se nije proilagodio tempu, trci i grubostima Čeha, niti je imao dovoljnu prodornost po bokovima i odlučnost u završnici.

Dovoljno tema za razmišljanje uoči drugog test meča na pripremama u Turskoj, 31. januara protiv poljske Krakovije.

PARTIZAN - SLOVAN LIBEREC 0:1 (0:0)
/Oršula 67/

Belek
Igralište hotela "Sueno"
Gledalaca: oko 50
Sudija: Vojčeh Mic (Poljska)
Žuti kartoni: Kosović (Partizan), Dorlil Nešicki, (Slovan Liberec)

SASTAVI:

PARTIZAN (I poluvreme): Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Šehović - Zdjelar, Kosović, Zakarić, Stevanović - Ndžai, Georgijević.

PARTIZAN (II poluvreme): Kljajić - Vulićević, Pavlović, Ostojić, N. G. Miletić (Urošević od 71. minuta), Šćekić, Smiljanić, Enake, Tošić, Đerlek - Nikolić.

SLOVAN: Ngujen, Mikula, Lehocki, Karafiat, Hibš, Breite, Oskar, Oršula, Nešicki, Pešek, Kozak. 

Tokom utakmice ekipi Partizana se priključio Radivoj Bosić, doskorašnji omladinac Crvene zvezde, koji je prešao u redove "večitog rivala".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar