Црвеној звезди потребне три побједе у двије утакмице!

О пласману црвено-белих у четвртфинале Еврокупа одлучиваће се у Француској, Шпанији и Србији.

Кошарка 28.01.2019 | 23:10
Црвеној звезди потребне три побједе у двије утакмице!
На два кола до краја Топ 16 фазе Еврокупа кошаркашима Црвене звезде потребне су три победе да би прошли у четвртфинале из Групе Г.

Како?

Шампион Србије прво мора да савлада Лимож у Француској у уторак од 21 час и потом сачека исход утакмице у Малаги у среду увече, где се састају Уникаха и Валенсија.

Уколико домаћин не оствари победу у "Хозе Марија Мартин Карпењи", односно гост са увелико обезбеђеним пласманом даље настави низ победа, екипа тренера Милана Томића добиће прилику да у последњем колу у "Пиониру" савлада Уникаху са више од пет поена разлике и, на мала врата, прође међу осам најбољих.

Београђани имају 1-3 пред пету рунду, за разлику од Уникахе која ће АЦБ ривала дочекати са скором 3-1 и победом над црвено-белима од 79:74.

Крилни кошаркаш Огњен Добрић очекује знатно боље издање него у убедљивом поразу у Загребу од Цедевите у претходном мечу.

"Мораћемо чвршће и са више енергије. Сада знамо екипу Лиможа, видели смо у припреми ове утакмице, не рачунајући наш меч на старту тамичења, да су одиграли две потпуно изједначене и неизвесне утакмице са Уникахом, што такође говори о њиховом квалитету. Свесни смо да не зависи све од нас, али желимо наш део посла до краја да урадимо како треба, па ћемо видети", закључио је Добрић.

Све ово довољно говори о шансама лидера АБА лиге у наредне две рунде, али... све док оне постоје, сви у црвено-белом морали би да се боре као да искључиво од њих зависи ко ће даље, а ко не.

"Јако нам је значајно да добро одиграмо, морамо да будемо максимално спремни, иако је ситуација сада 50-50, а зависимо и од других резултата у групи. Зато наш део морамо да одрадимо до краја у наредне две утакмице и дођемо до победа, па ћемо видети за шта ће то бити довољно", рекао је тренер Томић за клупски сајт.

Он је у суботу у Загребу доживео први пораз у АБА лиги ове сезоне, што је свакако мање важно од повреде капитена Бранка Лазића, који неће наступити у Француској.

"Очекује нас екипа која ће бити врло мотивисана јер жели прву победу у групи, до које је могла да стигне у две врло неизвесне утакмице са Уникахом. Физички су изузетно снажни, високи и имају квалитет", опоменуо је Томић.

Састав из Малаге биће донекле ослабљен изостанком Алберта Дијаза. Овај бек бележио је 2,8 поена, 1,4 скока и 3,2 асистенције у првој фази, док је у Топ 16 фази играо само у 1. колу и за пет минута на терену постигао три поена.

Група Г

уторак

Лимож - Црвена звезда (21.00)

среда

Уникаха - Валенсија (20.45)

Табела: Валенсија 4-0, Уникаха 3-1, Црвена звезда 1-3, Лимож 0-4.

Парови 6. кола: Црвена звезда - Уникаха (уторак, 5. фебруар), Валенсија - Лимож (среда, 6. фебруар)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар