Crvenoj zvezdi potrebne tri pobjede u dvije utakmice!

O plasmanu crveno-belih u četvrtfinale Evrokupa odlučivaće se u Francuskoj, Španiji i Srbiji.

Košarka 28.01.2019 | 23:10
Crvenoj zvezdi potrebne tri pobjede u dvije utakmice!
Na dva kola do kraja Top 16 faze Evrokupa košarkašima Crvene zvezde potrebne su tri pobede da bi prošli u četvrtfinale iz Grupe G.

Kako?

Šampion Srbije prvo mora da savlada Limož u Francuskoj u utorak od 21 čas i potom sačeka ishod utakmice u Malagi u sredu uveče, gde se sastaju Unikaha i Valensija.

Ukoliko domaćin ne ostvari pobedu u "Hoze Marija Martin Karpenji", odnosno gost sa uveliko obezbeđenim plasmanom dalje nastavi niz pobeda, ekipa trenera Milana Tomića dobiće priliku da u poslednjem kolu u "Pioniru" savlada Unikahu sa više od pet poena razlike i, na mala vrata, prođe među osam najboljih.

Beograđani imaju 1-3 pred petu rundu, za razliku od Unikahe koja će ACB rivala dočekati sa skorom 3-1 i pobedom nad crveno-belima od 79:74.

Krilni košarkaš Ognjen Dobrić očekuje znatno bolje izdanje nego u ubedljivom porazu u Zagrebu od Cedevite u prethodnom meču.

"Moraćemo čvršće i sa više energije. Sada znamo ekipu Limoža, videli smo u pripremi ove utakmice, ne računajući naš meč na startu tamičenja, da su odigrali dve potpuno izjednačene i neizvesne utakmice sa Unikahom, što takođe govori o njihovom kvalitetu. Svesni smo da ne zavisi sve od nas, ali želimo naš deo posla do kraja da uradimo kako treba, pa ćemo videti", zaključio je Dobrić.

Sve ovo dovoljno govori o šansama lidera ABA lige u naredne dve runde, ali... sve dok one postoje, svi u crveno-belom morali bi da se bore kao da isključivo od njih zavisi ko će dalje, a ko ne.

"Jako nam je značajno da dobro odigramo, moramo da budemo maksimalno spremni, iako je situacija sada 50-50, a zavisimo i od drugih rezultata u grupi. Zato naš deo moramo da odradimo do kraja u naredne dve utakmice i dođemo do pobeda, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno", rekao je trener Tomić za klupski sajt.

On je u subotu u Zagrebu doživeo prvi poraz u ABA ligi ove sezone, što je svakako manje važno od povrede kapitena Branka Lazića, koji neće nastupiti u Francuskoj.

"Očekuje nas ekipa koja će biti vrlo motivisana jer želi prvu pobedu u grupi, do koje je mogla da stigne u dve vrlo neizvesne utakmice sa Unikahom. Fizički su izuzetno snažni, visoki i imaju kvalitet", opomenuo je Tomić.

Sastav iz Malage biće donekle oslabljen izostankom Alberta Dijaza. Ovaj bek beležio je 2,8 poena, 1,4 skoka i 3,2 asistencije u prvoj fazi, dok je u Top 16 fazi igrao samo u 1. kolu i za pet minuta na terenu postigao tri poena.

Grupa G

utorak

Limož - Crvena zvezda (21.00)

sreda

Unikaha - Valensija (20.45)

Tabela: Valensija 4-0, Unikaha 3-1, Crvena zvezda 1-3, Limož 0-4.

Parovi 6. kola: Crvena zvezda - Unikaha (utorak, 5. februar), Valensija - Limož (sreda, 6. februar)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar