Стефон Лазме добио отказ!

И не само то - Габонац нема право да потпише за евролигаша.  Растали се Панатинаикос и Лазме.  Очекивано.

Кошарка 29.01.2019 | 11:30
Стефон Лазме добио отказ!
Стефон Лазме напустио је Панатинаикос, објавио је данас грчки великан.

Повратком Адријана Пејна, Панатинаикос је премашио број од шест странаца, па је одлуком тренера Рика Питина искусни 36-годишњи кошаркаш постао вишак.

Сада Габонац не може да потпише за евролигашку екипу јер је одиграно више од 15 утакмица у том такмичењу, па му преостаје да сезону приведе у некој мањој средини.

Одлични дефанзивац са црно-белима у сезони 2008/2009 освојио је "дуплу круну" у Србији, уз титулу АБА лиге, али и наступ у четвртфиналу Евролиге.

Бивши кошаркаш Партизана завршио је тако други мандат у атинском клубу, раније него што се надао, али ће вероватно брзо пронаћи ново место у свлачионици - да ли у Европи или неком другом делу света, видећемо.

Раније је играо за УНИКС, Галатасарај, Анадолу Ефес, Обрадоиро, Спартак из Санкт Петербурга, Макаби Тел Авив, Партизан и НБА лигаше Мајами и Голден Стејт.

Стефон Лазме је од данас слободан играч, пошто се и званично растао с Панатинаикосом, објављено је на сајту атинског великана.

После неколико седмица неизвесности Лазме се споразумно разишао са клубом у којем је доживео кошаркашки врхунац. Растанак је последица доласка недавног доласка Адријена Пејна, после чега је Лазме постао технолошки вишак. Наиме, правилник грчке клупске кошарке каже да тимови не смеју да имају више од шест странаца у свом ростеру, а Лазме је по доласку Пејна прецртан и са листе играча за Евролигу. То је била директна одлука новог тренера Рика Питина, после чијег доласка су се интензивирале спекулације о отказу.

Клуб му је захвалио на доприносу који је имао кроз два мандата, од 2012. до 2014. и кроз последњих шест месеци.

Због чињенице да је тек данас отишао из Панатинаикоса, Лазме неће моћи да наступа ни за један евролигашки клуб од краја сезоне, пошто је био члан Панатинаикоса после 15. рунде елитног такмичења. Према условима овог правила, играч може да појача неки други евролигашки клуб само до половине лигашког дела сезоне.

Лазме је са Панатинаикосом освојио две шампионске титуле у Грчкој (2013, 2014), као и два тамошња купа у истим сезонама. Био је МВП грчке лиге 2013, али и званично најкориснији играч финала исте године. Два пута је био и најбољи дефанзивац Евролиге (2013, 2014), али и најбољи дефанзивац Евролиге 2013. године.

У каријери је наступао за Голден Стејт и Мајами, пре него што је дошао у Партизан 2008. године, када је почео његов успон. Касније је бранио боје Макабија, Спартака (Зенит Санкт Петербург), Обрадоира, Ефеса, Галатасараја и Уникса, пре него што се летос вратио у Панатинаикос. Са Галатасарајем је 2016. године узео Еврокуп, када је био и МВП финала.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар