Stefon Lazme dobio otkaz!

I ne samo to - Gabonac nema pravo da potpiše za evroligaša.  Rastali se Panatinaikos i Lazme.  Očekivano.

Košarka 29.01.2019 | 11:30
Stefon Lazme dobio otkaz!
Stefon Lazme napustio je Panatinaikos, objavio je danas grčki velikan.

Povratkom Adrijana Pejna, Panatinaikos je premašio broj od šest stranaca, pa je odlukom trenera Rika Pitina iskusni 36-godišnji košarkaš postao višak.

Sada Gabonac ne može da potpiše za evroligašku ekipu jer je odigrano više od 15 utakmica u tom takmičenju, pa mu preostaje da sezonu privede u nekoj manjoj sredini.

Odlični defanzivac sa crno-belima u sezoni 2008/2009 osvojio je "duplu krunu" u Srbiji, uz titulu ABA lige, ali i nastup u četvrtfinalu Evrolige.

Bivši košarkaš Partizana završio je tako drugi mandat u atinskom klubu, ranije nego što se nadao, ali će verovatno brzo pronaći novo mesto u svlačionici - da li u Evropi ili nekom drugom delu sveta, videćemo.

Ranije je igrao za UNIKS, Galatasaraj, Anadolu Efes, Obradoiro, Spartak iz Sankt Peterburga, Makabi Tel Aviv, Partizan i NBA ligaše Majami i Golden Stejt.

Stefon Lazme je od danas slobodan igrač, pošto se i zvanično rastao s Panatinaikosom, objavljeno je na sajtu atinskog velikana.

Posle nekoliko sedmica neizvesnosti Lazme se sporazumno razišao sa klubom u kojem je doživeo košarkaški vrhunac. Rastanak je posledica dolaska nedavnog dolaska Adrijena Pejna, posle čega je Lazme postao tehnološki višak. Naime, pravilnik grčke klupske košarke kaže da timovi ne smeju da imaju više od šest stranaca u svom rosteru, a Lazme je po dolasku Pejna precrtan i sa liste igrača za Evroligu. To je bila direktna odluka novog trenera Rika Pitina, posle čijeg dolaska su se intenzivirale spekulacije o otkazu.

Klub mu je zahvalio na doprinosu koji je imao kroz dva mandata, od 2012. do 2014. i kroz poslednjih šest meseci.

Zbog činjenice da je tek danas otišao iz Panatinaikosa, Lazme neće moći da nastupa ni za jedan evroligaški klub od kraja sezone, pošto je bio član Panatinaikosa posle 15. runde elitnog takmičenja. Prema uslovima ovog pravila, igrač može da pojača neki drugi evroligaški klub samo do polovine ligaškog dela sezone.

Lazme je sa Panatinaikosom osvojio dve šampionske titule u Grčkoj (2013, 2014), kao i dva tamošnja kupa u istim sezonama. Bio je MVP grčke lige 2013, ali i zvanično najkorisniji igrač finala iste godine. Dva puta je bio i najbolji defanzivac Evrolige (2013, 2014), ali i najbolji defanzivac Evrolige 2013. godine.

U karijeri je nastupao za Golden Stejt i Majami, pre nego što je došao u Partizan 2008. godine, kada je počeo njegov uspon. Kasnije je branio boje Makabija, Spartaka (Zenit Sankt Peterburg), Obradoira, Efesa, Galatasaraja i Uniksa, pre nego što se letos vratio u Panatinaikos. Sa Galatasarajem je 2016. godine uzeo Evrokup, kada je bio i MVP finala.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar