Иване, легендо Серије А, срећно!

Наш фудбалер превише је добар за другу лигу, па ће од данас наступати за још један клуб у Италији у којој са успехом игра дуже од деценије.

Фудбал 29.01.2019 | 10:00
Иване, легендо Серије А, срећно!
Иван Радовановић рођен је у Косовској Митровици 29. августа 1988, почео је да тренира фудбал у Обреновцу и већ са 13 година прешао у Партизанову школу, али је у првој сениорској сезони 2006/07 одиграо само две утакмице у Купу, не и у првенству.

На пролеће 2007. прослеђен је Смедереву на позајмицу, у чијем дресу је забележио 13 наступа у Суперлиги, а када је остао у другом плану у Хумској и на старту наредне сезоне уследио је тихи одлазак у Аталанту за обештећење од око милион и по евра.

Трансфер је реализован првог дана 2008. године.

У време када је селектор репрезентације Србије био још један легендарни фудбалер неколицине клубова Серије А, Синиша Михајловић, Радовановић је био редован на списковима и остварио десет наступа.

Пуних 11 година касније, сада већ као прекаљени ветеран "калча", високи дефанзивни везиста потписао је за Ђенову, која је Кјеву морала да плати четири милиона евра за услуге бившег репрезентативца Србије.

У међувремену, што као позајмљен играч, што као "пуноправни" члан клуба, Радовановић је наступао за Аталанту (33 утакмице), Пизу (22), Болоњу (13), Новару (30) и, коначно, Кјево у чије је редове прешао на лето 2013. и до данас забележио 186 наступа уз три гола и пет асистенција.

Док је извесно да се "летећи магарци" неће такмичити у Серији А наредне сезоне, јер увелики превише заостају за тимовима изнад црте, Радовановић ће продужити увелико импресивну каријеру у елитном рангу италијанског фудбала у ком је забележио 246 наступа.  Радовановић је за пет и по година оставио велики траг у Кјеву, стигао је и до капитенске траке, али сада је време за растанак јер се клубу из Вероне смеши испадање у Серију Б.

Срећно, Иване!

Коментари / 0

Оставите коментар