Ivane, legendo Serije A, srećno!

Naš fudbaler previše je dobar za drugu ligu, pa će od danas nastupati za još jedan klub u Italiji u kojoj sa uspehom igra duže od decenije.

Fudbal 29.01.2019 | 10:00
Ivane, legendo Serije A, srećno!
Ivan Radovanović rođen je u Kosovskoj Mitrovici 29. avgusta 1988, počeo je da trenira fudbal u Obrenovcu i već sa 13 godina prešao u Partizanovu školu, ali je u prvoj seniorskoj sezoni 2006/07 odigrao samo dve utakmice u Kupu, ne i u prvenstvu.

Na proleće 2007. prosleđen je Smederevu na pozajmicu, u čijem dresu je zabeležio 13 nastupa u Superligi, a kada je ostao u drugom planu u Humskoj i na startu naredne sezone usledio je tihi odlazak u Atalantu za obeštećenje od oko milion i po evra.

Transfer je realizovan prvog dana 2008. godine.

U vreme kada je selektor reprezentacije Srbije bio još jedan legendarni fudbaler nekolicine klubova Serije A, Siniša Mihajlović, Radovanović je bio redovan na spiskovima i ostvario deset nastupa.

Punih 11 godina kasnije, sada već kao prekaljeni veteran "kalča", visoki defanzivni vezista potpisao je za Đenovu, koja je Kjevu morala da plati četiri miliona evra za usluge bivšeg reprezentativca Srbije.

U međuvremenu, što kao pozajmljen igrač, što kao "punopravni" član kluba, Radovanović je nastupao za Atalantu (33 utakmice), Pizu (22), Bolonju (13), Novaru (30) i, konačno, Kjevo u čije je redove prešao na leto 2013. i do danas zabeležio 186 nastupa uz tri gola i pet asistencija.

Dok je izvesno da se "leteći magarci" neće takmičiti u Seriji A naredne sezone, jer uveliki previše zaostaju za timovima iznad crte, Radovanović će produžiti uveliko impresivnu karijeru u elitnom rangu italijanskog fudbala u kom je zabeležio 246 nastupa.  Radovanović je za pet i po godina ostavio veliki trag u Kjevu, stigao je i do kapitenske trake, ali sada je vreme za rastanak jer se klubu iz Verone smeši ispadanje u Seriju B.

Srećno, Ivane!

Komentari / 0

Ostavite komentar