ФРА: ПСЖ може и без Нејмара!

Мбапе, Ди Марија и Кавани режирали нову победу! Фудбалери Пари Сен Жермена победили су пред домаћом публиком Рен са 4:1, у 22. колу Лиге 1.  Депај је краљ асистенција, Лион једва сломио жилави Амијен! Лига шампиона је све ближе! Џаба их бијете, ништа им не можете – ПСЖ игра лепо и даје много! Против неугодног Рена уверљивих 4:1.

Фудбал 28.01.2019 | 10:30
ФРА: ПСЖ може и без Нејмара!
Првопласирана екипа франуцуског шампионата остварила је осамнаесту победу и другој екипи на табели беже са великих 13 бодова, а уз то имају и две утакмице мање.

Пари Сен Жермен играо је без најбољег играча Нејмара који је повредио чланак и одуствоваће неки период са терена.

Одличне утакмице одиграли су Анхел ди Марија, Килијан Мбапе и Единсон Кавани. 

Уругвајац је мрежу гостију начео у седмом минуту, док је Мбаје Нианг у 28. изједначио на 1:1. Са овим резултатом отишло се на петнаестоминутну паузу. 

У другом периоду игре постојала је само једна екипа. Ди Марија је у 60. повисио на 2:1, Мбапе је шест минута касније повећао на 3:1, док је коначан резултат поставио Кавани у 71. 

ПСЖ у наредном колу гостује Лиону, док Рен чека Амијен.

Светска јавност предвођена острвским медијима данима ће разглабати да ли најављено одсуство Нејмараиз првог меча осмине финала Лиге шампиона може да буде наговештај тријумфалног повратка Манчестера јунајтеда на велику европску сцену. У Француској ће се тиме вероватно бавити само на Парку принчева. Осталима је свеједно. Са или без Нејмара, Пари Сен Жермен је димензија за себе и Рен је морао да утврди градиво у 22. колу Лиге 1. Борили су се гости колико су могли, тукли, постигли чак и веома леп гол за 1:1 на полувремену, али сув квалитет је на крају дошао до изражаја – 4:1 за Парижане.

Единсон Кавани је са два гола био јунак меча, по једном су лопту у мрежу гостију слали и Анхел Ди Марија и са 18 голова најефикаснији играч Лиге 1 Килијан Мбапе. Али оно што је посебно импресионирало је лакоћа са којом су Парижани прескакали препреке на путу до гола. Рецимо, као онда у 60. минуту када је Тијаго Силва једну изгубљену лопту Рена дубоко са своје половине терена у секунду послао на супротан крај терена и Ди Марију спојио са противничким голом. А Ди Марија је опет био толико миран, толико навикнут на иначе тако ретке мајсторије, да је мирном лобом преко голмана Реновим играчима поручио: узалуд вам труд.

И заиста узалуд. Узалуд су трчали, скакли, тукли.. Узалуд је М’Баје Нијанг у 33. минуту, баш након што је штиклом постигао погодак за 1:1 и сам себи убризгао ињекцију адреналина, умало на пола откинуо ногу Тила Керера због чега је кажњен само са жутим картоном, иако је могао и на краћу робију. Узалуд све. Рен једноставно не може против Пари Сен Жермена. Не може нико у Француској.

Тај Ди Маријин погодак у 60. минуту само је био увод у брзу смрт гостију. Кад су Парижани нањушили крв као хијене су се обрушили на ривала. Само што су ове неке грациозне хијене. Већ у 66. минуту Јулијан Дракслер подморницом шаље лопту до Килијана Мбаепа, а овај је смешта где јој је и место и то је 3:1 за ПСЖ. У 71. минуту и последњи ексер у ковчег којим су испраћене Ренове наде да ће се непоражен вратити из Мадрида. И још једном, са неподношљивом лакоћом су избацивали противничку одбрану из кадра. Као дете кад тек “провали“ тетрис и слаже оне коцкице као да види шта ће се десити десет редова унапред.

Сви данас виде шта ће се десити у Лиги 1 ове сезоне. И оне следећ. И оне тамо након ње. ПСЖ просто нема конкуренцију.

Депај је краљ асистенција, Лион једва сломио жилави Амијен! Лига шампиона је све ближе.

Скоро сат времена је Лион ломио отпор жилавог домаћина Амијена и успео да га сломи за коначан минималац којим је пришао корак ближе Лиги шампиона и побегао љутом ривалу Сент Етјену на шест бодова разлике.

Лион је доминирао, држао лопту, стварао шансе, али никако у првом полувремену није успевао да нађе пут до Амијенове мреже. Испромашивали су се Корне, Фекир, Ауар...

У другом делу игре је Лион још више стегао обруч и после шута Корнеа успео да избори кључни корнер. Депајје центрирао, а домаћини избили лопту. Холанђанин је добио шансу за поправни и успео да у петерцу погодио у главу Џејсона Денајера који је коначно одблокирао утакмицу. Депају је то била осма асистенција у сезони по чему је најбољи у француском шампионату.

Имали су Депај и Демебле у наставку шансе да дуплирају предност и да реше питање победника, али нису били прецизни. Како се меч ближио крају тако се Амијен све више отварао и претио, а Лион калкулисао и водио рачуна о свом голу. Успели су гости да затворе прилазе голу и да одбране минималну предност вредну три бода.

Лига 1, 22. коло:

Монпеље – Каен 2:0 (0:0)
Лаборд 51, Бајсе 59аг 

Амијен – Лион 0:1 (0:0)
Денајер 50

Тулуз – Анже 0:0 (0:0)

ПСЖ – Рен 4:1 (1:1)
Кавани 7, 71, Ди Марија 60, Мбапе 66 - Нианг 28

Субота:

Дижон – Монако 2:0 (1:0)
Квон 24, Слити 69

Генган – Ремс 0:1 (0:1)
Кафаро 38

Ница – Ним 2:0 (1:0)
Атал 41, Сен-Максим 54

Стразбур – Бордо 1:0 (0:0)
Лала 90+3

Петак:

Марсеј – Лил 1:2 (0:1)
Балотели 96 – Пепе 45+2п, 94

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар