FRA: PSŽ može i bez Nejmara!

Mbape, Di Marija i Kavani režirali novu pobedu! Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su pred domaćom publikom Ren sa 4:1, u 22. kolu Lige 1.  Depaj je kralj asistencija, Lion jedva slomio žilavi Amijen! Liga šampiona je sve bliže! Džaba ih bijete, ništa im ne možete – PSŽ igra lepo i daje mnogo! Protiv neugodnog Rena uverljivih 4:1.

Fudbal 28.01.2019 | 10:30
FRA: PSŽ može i bez Nejmara!
Prvoplasirana ekipa franucuskog šampionata ostvarila je osamnaestu pobedu i drugoj ekipi na tabeli beže sa velikih 13 bodova, a uz to imaju i dve utakmice manje.

Pari Sen Žermen igrao je bez najboljeg igrača Nejmara koji je povredio članak i odustvovaće neki period sa terena.

Odlične utakmice odigrali su Anhel di Marija, Kilijan Mbape i Edinson Kavani. 

Urugvajac je mrežu gostiju načeo u sedmom minutu, dok je Mbaje Niang u 28. izjednačio na 1:1. Sa ovim rezultatom otišlo se na petnaestominutnu pauzu. 

U drugom periodu igre postojala je samo jedna ekipa. Di Marija je u 60. povisio na 2:1, Mbape je šest minuta kasnije povećao na 3:1, dok je konačan rezultat postavio Kavani u 71. 

PSŽ u narednom kolu gostuje Lionu, dok Ren čeka Amijen.

Svetska javnost predvođena ostrvskim medijima danima će razglabati da li najavljeno odsustvo Nejmaraiz prvog meča osmine finala Lige šampiona može da bude nagoveštaj trijumfalnog povratka Mančestera junajteda na veliku evropsku scenu. U Francuskoj će se time verovatno baviti samo na Parku prinčeva. Ostalima je svejedno. Sa ili bez Nejmara, Pari Sen Žermen je dimenzija za sebe i Ren je morao da utvrdi gradivo u 22. kolu Lige 1. Borili su se gosti koliko su mogli, tukli, postigli čak i veoma lep gol za 1:1 na poluvremenu, ali suv kvalitet je na kraju došao do izražaja – 4:1 za Parižane.

Edinson Kavani je sa dva gola bio junak meča, po jednom su loptu u mrežu gostiju slali i Anhel Di Marija i sa 18 golova najefikasniji igrač Lige 1 Kilijan Mbape. Ali ono što je posebno impresioniralo je lakoća sa kojom su Parižani preskakali prepreke na putu do gola. Recimo, kao onda u 60. minutu kada je Tijago Silva jednu izgubljenu loptu Rena duboko sa svoje polovine terena u sekundu poslao na suprotan kraj terena i Di Mariju spojio sa protivničkim golom. A Di Marija je opet bio toliko miran, toliko naviknut na inače tako retke majstorije, da je mirnom lobom preko golmana Renovim igračima poručio: uzalud vam trud.

I zaista uzalud. Uzalud su trčali, skakli, tukli.. Uzalud je M’Baje Nijang u 33. minutu, baš nakon što je štiklom postigao pogodak za 1:1 i sam sebi ubrizgao injekciju adrenalina, umalo na pola otkinuo nogu Tila Kerera zbog čega je kažnjen samo sa žutim kartonom, iako je mogao i na kraću robiju. Uzalud sve. Ren jednostavno ne može protiv Pari Sen Žermena. Ne može niko u Francuskoj.

Taj Di Marijin pogodak u 60. minutu samo je bio uvod u brzu smrt gostiju. Kad su Parižani nanjušili krv kao hijene su se obrušili na rivala. Samo što su ove neke graciozne hijene. Već u 66. minutu Julijan Draksler podmornicom šalje loptu do Kilijana Mbaepa, a ovaj je smešta gde joj je i mesto i to je 3:1 za PSŽ. U 71. minutu i poslednji ekser u kovčeg kojim su ispraćene Renove nade da će se neporažen vratiti iz Madrida. I još jednom, sa nepodnošljivom lakoćom su izbacivali protivničku odbranu iz kadra. Kao dete kad tek “provali“ tetris i slaže one kockice kao da vidi šta će se desiti deset redova unapred.

Svi danas vide šta će se desiti u Ligi 1 ove sezone. I one sledeć. I one tamo nakon nje. PSŽ prosto nema konkurenciju.

Depaj je kralj asistencija, Lion jedva slomio žilavi Amijen! Liga šampiona je sve bliže.

Skoro sat vremena je Lion lomio otpor žilavog domaćina Amijena i uspeo da ga slomi za konačan minimalac kojim je prišao korak bliže Ligi šampiona i pobegao ljutom rivalu Sent Etjenu na šest bodova razlike.

Lion je dominirao, držao loptu, stvarao šanse, ali nikako u prvom poluvremenu nije uspevao da nađe put do Amijenove mreže. Ispromašivali su se Korne, Fekir, Auar...

U drugom delu igre je Lion još više stegao obruč i posle šuta Kornea uspeo da izbori ključni korner. Depajje centrirao, a domaćini izbili loptu. Holanđanin je dobio šansu za popravni i uspeo da u petercu pogodio u glavu Džejsona Denajera koji je konačno odblokirao utakmicu. Depaju je to bila osma asistencija u sezoni po čemu je najbolji u francuskom šampionatu.

Imali su Depaj i Demeble u nastavku šanse da dupliraju prednost i da reše pitanje pobednika, ali nisu bili precizni. Kako se meč bližio kraju tako se Amijen sve više otvarao i pretio, a Lion kalkulisao i vodio računa o svom golu. Uspeli su gosti da zatvore prilaze golu i da odbrane minimalnu prednost vrednu tri boda.

Liga 1, 22. kolo:

Monpelje – Kaen 2:0 (0:0)
Labord 51, Bajse 59ag 

Amijen – Lion 0:1 (0:0)
Denajer 50

Tuluz – Anže 0:0 (0:0)

PSŽ – Ren 4:1 (1:1)
Kavani 7, 71, Di Marija 60, Mbape 66 - Niang 28

Subota:

Dižon – Monako 2:0 (1:0)
Kvon 24, Sliti 69

Gengan – Rems 0:1 (0:1)
Kafaro 38

Nica – Nim 2:0 (1:0)
Atal 41, Sen-Maksim 54

Strazbur – Bordo 1:0 (0:0)
Lala 90+3

Petak:

Marsej – Lil 1:2 (0:1)
Baloteli 96 – Pepe 45+2p, 94

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar