ШПА: Бензема заплесао у Барселони!

Бензема два гола, трећа победа заредом Реала! Фудбалери Реал Мадрида победили су на гостовању Еспањол са 4:2 у 21. колу шпанског првенства.  Одлична игра француског нападача на гостовању Еспањолу, за разлику од његовог сународника Рафаела Варана.  Велики је Карим Бензема! Баш велики. . . ! Француз донео Реалу победу у Каталонији.

Фудбал 28.01.2019 | 10:15
ШПА: Бензема заплесао у Барселони!
Изабраници Сантјага Соларија остварили су трећу узастопну победу у Ла Лиги и заостају десет бодова за првопласираном Барселоном.

Да ће ово бити добро вече за "краљевиће" могло се претпоставити у четвртом минуту када је Карим Бензема постигао гол за вођство гостију.

Убрзо је на семафору било и 2:0. Модрић је пронашао Серхија Рамоса који је затресао мрежу Еспањола. Домаћи састав успео је да смањи у 25. преко Леа Баптистаа, међутим двадесет минута касније поново су попустили. 

Бензема је другим голом на мечу најавио славље мадридског клуба. Герет Бејл је у 67. повисио на 4:1, док је коначан резултат поставио Росалес у 81. минуту. Еспањол је од 72. имао играча више јер је Варан добио директан црвени картон. 

Реал Мадрид трећепласиран је на табели Ла Лиге, док је Еспањол петнаести са свега 24 бода. 

"Краљевићи" у наредном колу гостују чекају Алавес, док Еспањол гостује Виљареалу.

Друга везана победа за "краљевски" клуб у Примери.

Карим Бензема (31) одиграо је вероватно најбољи меч за Реал Мадрид ове сезоне пошто је на гостовању Еспањолу постигао два гола, по један су дали Серхио Рамос и Гарет Бејл, али ни то није било довољно да би финиш утакмице испратили потпуно мирно.

ЕСПАЊОЛ- РЕАЛ МАДРИД 2:4 (1:3)
/Баптистао 25, Росалес 81 - Бензема 4, 45, Рамос 15, Бејл 67/

Пометњу је донео Рафаел Варан, који ове сезоне игра далеко испод прошлосезонског нивоа када су га многи "номиновали" за "Златну лопту", пошто је у 72. минуту у контри Еспањола направио неопрезан фаул и заслужио директан црвени картон, те своје саиграче оставио на цедилу да се у последњих двадесетак минута бране са играчем мање.

Пошто је Начо већ на полувремену заменио "ровитог" Рамоса, једино решење је био Марсело и "померање" Каземира на штопера, што је значило још тању одбрану Реала.

Бразилац је "рекреативно" пратио акције Еспањола и у више наврата је заспао да изађе из офсајда, а једну такву његову реакцију искористио је Росалес у 81. минуту, додуше после интервенције ВАР технологије, али више од тога домаћин није могао да уради.

Реал је могао много раније да "реши" меч, међутим саиграчи су Бензему "лишили" неколико уписаних асистенција, невероватним промашајима из одличних ситуација.

Добра вест за Сантијага Соларија су и све боље игре Винисијуса Жуниора, који је и на данашњем мечу био стартер, односно повратак Гарета Бејла који се вратио након повреде чланка и постигао први гол после месец и по дана, тек пети ове сезоне у Примери.

Разлика у односу на Барселону остаје и даље високих 10 бодова...

У можда и најбољој партије сезоне, Карим Бензема је донео Реалу победу у гостима против Еспањола од 4:2, опет вратио Краљевиће на треће место на табели, а себе уписао у историју. Реал Мадрид је тек трећи шут у сезони успео да веже три победе у Примери.

Бензема је био прво име сусрета. Не само због два гола која је постигао већ и због комплетног утиска. Делио је сјајне лопте, бежао чуварима, сјајно се кретао, стављао на муке Еспањол... На прави начин је узвратио тренеру Сантјагу Соларију на неограничено поверење. Већ у четвртом минуту је сјајно реаговао на одбитак после шута Модрића.

Потом је Модрић асистирао Серхију Рамосу који је постигао сјајан гол главом. Његов десети у сезони у свим такмичењима!

На истеку полувремена је Бензема још једним голом крунисао сјајну партију. Кренуо је са центра игралишту у продор, одиграо дупли пас и онда мајсторски погодио супротан угао.

Бенземи је тио био 300. гол у каријери! Од тога је 207 постигао за Реал, 66 за Лион и 27 за Француску. Са 207 голова се изједначио са легендарним Угом Санчезом на шестом месту вечне листе најбољих стрелаца у историји Реал Мадрида. Сустићи такву легенду на таквој листи могу само велики играчи. А Бензема јесте велики! Постићи преко 200 голова у дресу Реал Мадрида, углавном играјући у сенци Кристијана Роналда и често за Кристијана Роналда, могу само велики фудбалери.

Победу Реала је оверио Гарет Бејл само три минута пошто је упао са клупе. Био му је то 100. гол у дресу Реала!

Успео је Еспањол да два пута затресе мрежу Краљевића, али то није било тако болно за Реал. Више боле црвени картон Варана и повреда Рамоса због којих ће Солари бити на мукама да састави штоперски тандем за меч са Алавесом у наредном колу. А иде и дерби са Атлетиком после тога...

ЕСПАЊОЛ: Д. Лопез - Вила (од 64. Росалес), Ермосо, Мармол, Х. Лопез - Баптистао (од 71. Пјати), Рока, Дардер (од 75. Мелендо), А. Лопез - Гарсија и Иглесијас.

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа - Карвахал, Варан, Рамос (од 46. Начо), Регилон - Каземиро, Модрић (од 76. Марсело), Крос - Васкез, Винисијус (од 64. Бејл) и Бензема.

Резултати 21. кола:

Ваљадолид - Селта 2:1 (0:1)
/Плано 55, Кеко 69 - Систо 16/

Ђирона - Барселона 0:2 (0:1)
/Семедо 9, Меси 68/

Атлетик Билбао - Бетис 1:0 (0:0)
/Мунијаин 21/

Реал Сосиједад - Уеска 0:0

Еспањол - Реал Мадрид 2:4 (1:3)
/Баптистао 25, Росалес 81 - Бензема 4, 45, Рамос 15, Бејл 67/

одиграно у суботу

Севиља - Леванте 5:0 (0:0)
/Бен Једер 48, Силва 61, Васкез 71, Сарабија 78п, Промес 90+1/

Атлетико Мадрид - Хетафе 2:0 (2:0)
/Гризман 27, Саул 37/

Леганес - Еибар 2:2 (0:2)
/Ен Незири 46, 67 - Кике 29, Жордан 36/

Валенсија - Виљареал 3:0 (2:0)
/Дијакаби 4, Черишев 51, Родриго 86/

у понедељак

Алавес - Рајо Ваљекано 21.00

Табела: Барселона 49, Атлетико 44, Реал 39, Севиља 36, Алавес (-1) 32, Хетафе 31, Бетис 29, Валенсија 29, Сосиједад 27, Леванте 26, Еибар 26, Атлетик 26, Ваљадолид 25, Ђирона 24, Еспањол 24, Леганес 23, Селта 21, Рајо Ваљекано (-1) 20, Виљареал 18, Уеска 12.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар