ŠPA: Benzema zaplesao u Barseloni!

Benzema dva gola, treća pobeda zaredom Reala! Fudbaleri Real Madrida pobedili su na gostovanju Espanjol sa 4:2 u 21. kolu španskog prvenstva.  Odlična igra francuskog napadača na gostovanju Espanjolu, za razliku od njegovog sunarodnika Rafaela Varana.  Veliki je Karim Benzema! Baš veliki. . . ! Francuz doneo Realu pobedu u Kataloniji.

Fudbal 28.01.2019 | 10:15
ŠPA: Benzema zaplesao u Barseloni!
Izabranici Santjaga Solarija ostvarili su treću uzastopnu pobedu u La Ligi i zaostaju deset bodova za prvoplasiranom Barselonom.

Da će ovo biti dobro veče za "kraljeviće" moglo se pretpostaviti u četvrtom minutu kada je Karim Benzema postigao gol za vođstvo gostiju.

Ubrzo je na semaforu bilo i 2:0. Modrić je pronašao Serhija Ramosa koji je zatresao mrežu Espanjola. Domaći sastav uspeo je da smanji u 25. preko Lea Baptistaa, međutim dvadeset minuta kasnije ponovo su popustili. 

Benzema je drugim golom na meču najavio slavlje madridskog kluba. Geret Bejl je u 67. povisio na 4:1, dok je konačan rezultat postavio Rosales u 81. minutu. Espanjol je od 72. imao igrača više jer je Varan dobio direktan crveni karton. 

Real Madrid trećeplasiran je na tabeli La Lige, dok je Espanjol petnaesti sa svega 24 boda. 

"Kraljevići" u narednom kolu gostuju čekaju Alaves, dok Espanjol gostuje Viljarealu.

Druga vezana pobeda za "kraljevski" klub u Primeri.

Karim Benzema (31) odigrao je verovatno najbolji meč za Real Madrid ove sezone pošto je na gostovanju Espanjolu postigao dva gola, po jedan su dali Serhio Ramos i Garet Bejl, ali ni to nije bilo dovoljno da bi finiš utakmice ispratili potpuno mirno.

ESPANJOL- REAL MADRID 2:4 (1:3)
/Baptistao 25, Rosales 81 - Benzema 4, 45, Ramos 15, Bejl 67/

Pometnju je doneo Rafael Varan, koji ove sezone igra daleko ispod prošlosezonskog nivoa kada su ga mnogi "nominovali" za "Zlatnu loptu", pošto je u 72. minutu u kontri Espanjola napravio neoprezan faul i zaslužio direktan crveni karton, te svoje saigrače ostavio na cedilu da se u poslednjih dvadesetak minuta brane sa igračem manje.

Pošto je Načo već na poluvremenu zamenio "rovitog" Ramosa, jedino rešenje je bio Marselo i "pomeranje" Kazemira na štopera, što je značilo još tanju odbranu Reala.

Brazilac je "rekreativno" pratio akcije Espanjola i u više navrata je zaspao da izađe iz ofsajda, a jednu takvu njegovu reakciju iskoristio je Rosales u 81. minutu, doduše posle intervencije VAR tehnologije, ali više od toga domaćin nije mogao da uradi.

Real je mogao mnogo ranije da "reši" meč, međutim saigrači su Benzemu "lišili" nekoliko upisanih asistencija, neverovatnim promašajima iz odličnih situacija.

Dobra vest za Santijaga Solarija su i sve bolje igre Vinisijusa Žuniora, koji je i na današnjem meču bio starter, odnosno povratak Gareta Bejla koji se vratio nakon povrede članka i postigao prvi gol posle mesec i po dana, tek peti ove sezone u Primeri.

Razlika u odnosu na Barselonu ostaje i dalje visokih 10 bodova...

U možda i najboljoj partije sezone, Karim Benzema je doneo Realu pobedu u gostima protiv Espanjola od 4:2, opet vratio Kraljeviće na treće mesto na tabeli, a sebe upisao u istoriju. Real Madrid je tek treći šut u sezoni uspeo da veže tri pobede u Primeri.

Benzema je bio prvo ime susreta. Ne samo zbog dva gola koja je postigao već i zbog kompletnog utiska. Delio je sjajne lopte, bežao čuvarima, sjajno se kretao, stavljao na muke Espanjol... Na pravi način je uzvratio treneru Santjagu Solariju na neograničeno poverenje. Već u četvrtom minutu je sjajno reagovao na odbitak posle šuta Modrića.

Potom je Modrić asistirao Serhiju Ramosu koji je postigao sjajan gol glavom. Njegov deseti u sezoni u svim takmičenjima!

Na isteku poluvremena je Benzema još jednim golom krunisao sjajnu partiju. Krenuo je sa centra igralištu u prodor, odigrao dupli pas i onda majstorski pogodio suprotan ugao.

Benzemi je tio bio 300. gol u karijeri! Od toga je 207 postigao za Real, 66 za Lion i 27 za Francusku. Sa 207 golova se izjednačio sa legendarnim Ugom Sančezom na šestom mestu večne liste najboljih strelaca u istoriji Real Madrida. Sustići takvu legendu na takvoj listi mogu samo veliki igrači. A Benzema jeste veliki! Postići preko 200 golova u dresu Real Madrida, uglavnom igrajući u senci Kristijana Ronalda i često za Kristijana Ronalda, mogu samo veliki fudbaleri.

Pobedu Reala je overio Garet Bejl samo tri minuta pošto je upao sa klupe. Bio mu je to 100. gol u dresu Reala!

Uspeo je Espanjol da dva puta zatrese mrežu Kraljevića, ali to nije bilo tako bolno za Real. Više bole crveni karton Varana i povreda Ramosa zbog kojih će Solari biti na mukama da sastavi štoperski tandem za meč sa Alavesom u narednom kolu. A ide i derbi sa Atletikom posle toga...

ESPANJOL: D. Lopez - Vila (od 64. Rosales), Ermoso, Marmol, H. Lopez - Baptistao (od 71. Pjati), Roka, Darder (od 75. Melendo), A. Lopez - Garsija i Iglesijas.

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal, Varan, Ramos (od 46. Načo), Regilon - Kazemiro, Modrić (od 76. Marselo), Kros - Vaskez, Vinisijus (od 64. Bejl) i Benzema.

Rezultati 21. kola:

Valjadolid - Selta 2:1 (0:1)
/Plano 55, Keko 69 - Sisto 16/

Đirona - Barselona 0:2 (0:1)
/Semedo 9, Mesi 68/

Atletik Bilbao - Betis 1:0 (0:0)
/Munijain 21/

Real Sosijedad - Ueska 0:0

Espanjol - Real Madrid 2:4 (1:3)
/Baptistao 25, Rosales 81 - Benzema 4, 45, Ramos 15, Bejl 67/

odigrano u subotu

Sevilja - Levante 5:0 (0:0)
/Ben Jeder 48, Silva 61, Vaskez 71, Sarabija 78p, Promes 90+1/

Atletiko Madrid - Hetafe 2:0 (2:0)
/Grizman 27, Saul 37/

Leganes - Eibar 2:2 (0:2)
/En Neziri 46, 67 - Kike 29, Žordan 36/

Valensija - Viljareal 3:0 (2:0)
/Dijakabi 4, Čerišev 51, Rodrigo 86/

u ponedeljak

Alaves - Rajo Valjekano 21.00

Tabela: Barselona 49, Atletiko 44, Real 39, Sevilja 36, Alaves (-1) 32, Hetafe 31, Betis 29, Valensija 29, Sosijedad 27, Levante 26, Eibar 26, Atletik 26, Valjadolid 25, Đirona 24, Espanjol 24, Leganes 23, Selta 21, Rajo Valjekano (-1) 20, Viljareal 18, Ueska 12.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar