ИТА: Кикс Интера по мјери Милана и Роме!

Фудбалери Интера поражени су на гостовању од Торина са 1:0 у 21. колу Серије А.  Интер с два шпица у Торину и - НУЛА! У рововској борби у Торину домаћин бољи за гол Арманда Ица.  Интер је опет у минус фази, Спалети паметовао и погрешио! Торино савладао Неразуре.

Фудбал 28.01.2019 | 09:15
ИТА: Кикс Интера по мјери Милана и Роме!
После очајне игре на свом терену ремију без голова против Сасуола, Интер је вечерас пружио још једну слабу партију и минималцем је поражен на гостовању Торину. Уместо да приђе Наполију на пет бодова разлике и побегне градском ривалу осам бодова, Интер касни за Наполитанцима осам, а Милан му је пришао на пет бодова. Неразури су изгледа опет у минус фази...

Лучано Спалети је поново паметовао са саставом тима и вратио се на формацију 3-5-2 са Дамброзијем и Далбертом по боковима и аргентинским тандемом Лаутаро Мартинез – Мауро Икарди у нападу. Није рачунао на Перишића којем се спрема трансфер, а Политано, најноглан и кандрева су шансу чекали са клупе.

Могли су Икарди и Мартинез да одведу овај меч у другом правцу да су у првом полувремену искористили по једну добру шансу коју су имали. Поготово Лаутаро који је промашио сјајну прилику, док је Сиригу одбранио шут Икардија. Ипак, Торино је деловао довољно чврсто и озбиљно да Интер скупо плати промашаје.

У 33. минуту је Армандо Ицо невероватно лако надскочио Дамброзија који је очајно реаговао. Ицо  је чудесним ударцем главом послао параболу под пречку Хандановићевог гола. Није било одбране од таквог шута...

Покушао је Спалети изменама и променом формације у другом полувремену када је дао шансу Најнголану, Политану и Кандреви, али се истакао само овај други. Прво, промашеном шансом која је била и једина за Интер у другом делу игре, а потом и црвеним картоном у финишу када је био непристојан према судији.

Торино је лагано привео меч крају и остварио победу којом је опет прешао у горњи дом табеле. Интер је у проблемима, али макар има нешто лакши распоред у наставку јер му следе дуели са Болоњом, Пармом, Сампдоријом, Фиорентином, Каљаријем и СПАЛ-ом пред градски дерби против Милана.

"Неразури" су се овим киксом додатно удаљили од другопласираног Наполија, док се Милан и Роме, који се налазе на трећем и четвртом месту, радују оваквом резултату.

Једино гол на мечу постигао је Ицо у 35. минуту, а аситирао му је Ансалди.

Торино је дошао до тридесетог бода, док Интер има десет више. 

Интер у наредном колу чека Болоњу, док Торино гостује СПАЛ. 

"Неразури" су у кризи!

Интер у посљедњих шест кола није постигао више од једног гола на мечу, вечерас ниједан.

Иако је Лућано Спалети одлучио да промијени формацију и са стандардних 4-2-3-1 пређе на систем 3-5-2 и тако у шпицу Мауру Икардију придружи Лаутара Мартинеза његов тим није успио да затресе мрежу "Бикова".

ТОРИНО - ИНТЕР 1:0 (1:0)

Управо је Мартинез пропустио велику прилику да након само два минута игре доведе Интер у вођство. Ипак, Аргентинац је са само неколико метара послао лопту поред гола.

Потом, је запријетио и Икарди ударцем из даљине, али је Салваторе Сиригу био сигуран, иако му је "Маурито" добро загријао дланове.

Слаба офанзивна продукција Интера се подударила и са кризом Икардија, који је посљедњи гол у Серија А постигао са бијеле тачке против Удинезеа у 16. колу.

Саша Лукић је у дресу Торина на терену као стартер провео 78 минута.

У наставку првог дијела, Торино се ослобађа притиска. Симоне Заза се нашао у одличној прилици, али је Миранда сјајним уклизавањем блокирао ударац нападача домаћих.

Али, неких десетак минута касније Армандо Ицо успијева оно што није могао његов колега у нападу.

Дефанзивац "Бикова" је у 35. минуту био највиши у шеснаестерцу након центаршута Кристијана Ансалдија, лопта је на путу према голу промијенила путању што је било довољно да постане неухватљива за Самира Хандановића.

Интер је у првих пола сата у потпуности контролисао дешавања на терену, али је послије вођства Торина везни ред гостију изгубио ритам, а нападачи остали одсјечени.

У другом полувремену Спалети је на терен послао Рађу Нанголана и Матеа Политана који су унијели одређену дозу живости у тим, али не и идеју како до гола Сиригуа.

Политано је до краја једино успио да заради директан црвени картон због приговора.

СЕРИЈА А - 21. КОЛО:

Кјево - Фиорентина 3:4 (1:2)
/Степински 38, Пелисијер 60 пен, Ђорђевић 89 - Муријел 4, Бенаси 27, Кјеза 79, 86/

Болоња - Фрозиноне 0:4 (0:2)
/Гиљоне 18, Ћано 22, 75, Пинамонти 52/

Аталанта - Рома 3:3 (1:3)
/Кастањ 45, Толои 59, Запата 71 - Џеко 3, 33, Ел Шарави 40/

Парма - СПАЛ 2:3 (1:0)
/Инглезе 11 пен, Инглезе 53 - Валоти 70, Петања 75, Фарес 87/

Торино - Интер 1:0 (1:0)
/Ицо 35/

Лацио - Јувентус 1:2 (0:0)
/Џан 59'аг - 75' Кансело, 88' Роналдо'/

у суботу

Сасуоло - Каљари 3:0 (2:0)
/Локатели 9, Бабакар 45+4, Матри 87/

Сампдорија - Удинезе 4:0 (1:0)
/Кваљарела 33 пен, 56 пен, Линети 68, Габјадини 78/

Милан - Наполи 0:0

у понедељак

Емполи - Ђенова (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 59, Наполи 48, Интер 40, Милан 35, Рома 34, Сампдорија 33, Аталанта 32, Лацио 32, Фиорентина 30,Торино 30, Сасуоло 29, Парма 28, СПАЛ 21, Каљари 21, Ђенова (-1) 20, Удинезе 18, Емполи (-1) 17, Болоња 14, Фрозиноне 13, Кјево 8*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар