ITA: Kiks Intera po mjeri Milana i Rome!

Fudbaleri Intera poraženi su na gostovanju od Torina sa 1:0 u 21. kolu Serije A.  Inter s dva špica u Torinu i - NULA! U rovovskoj borbi u Torinu domaćin bolji za gol Armanda Ica.  Inter je opet u minus fazi, Spaleti pametovao i pogrešio! Torino savladao Nerazure.

Fudbal 28.01.2019 | 09:15
ITA: Kiks Intera po mjeri Milana i Rome!
Posle očajne igre na svom terenu remiju bez golova protiv Sasuola, Inter je večeras pružio još jednu slabu partiju i minimalcem je poražen na gostovanju Torinu. Umesto da priđe Napoliju na pet bodova razlike i pobegne gradskom rivalu osam bodova, Inter kasni za Napolitancima osam, a Milan mu je prišao na pet bodova. Nerazuri su izgleda opet u minus fazi...

Lučano Spaleti je ponovo pametovao sa sastavom tima i vratio se na formaciju 3-5-2 sa Dambrozijem i Dalbertom po bokovima i argentinskim tandemom Lautaro Martinez – Mauro Ikardi u napadu. Nije računao na Perišića kojem se sprema transfer, a Politano, najnoglan i kandreva su šansu čekali sa klupe.

Mogli su Ikardi i Martinez da odvedu ovaj meč u drugom pravcu da su u prvom poluvremenu iskoristili po jednu dobru šansu koju su imali. Pogotovo Lautaro koji je promašio sjajnu priliku, dok je Sirigu odbranio šut Ikardija. Ipak, Torino je delovao dovoljno čvrsto i ozbiljno da Inter skupo plati promašaje.

U 33. minutu je Armando Ico neverovatno lako nadskočio Dambrozija koji je očajno reagovao. Ico  je čudesnim udarcem glavom poslao parabolu pod prečku Handanovićevog gola. Nije bilo odbrane od takvog šuta...

Pokušao je Spaleti izmenama i promenom formacije u drugom poluvremenu kada je dao šansu Najngolanu, Politanu i Kandrevi, ali se istakao samo ovaj drugi. Prvo, promašenom šansom koja je bila i jedina za Inter u drugom delu igre, a potom i crvenim kartonom u finišu kada je bio nepristojan prema sudiji.

Torino je lagano priveo meč kraju i ostvario pobedu kojom je opet prešao u gornji dom tabele. Inter je u problemima, ali makar ima nešto lakši raspored u nastavku jer mu slede dueli sa Bolonjom, Parmom, Sampdorijom, Fiorentinom, Kaljarijem i SPAL-om pred gradski derbi protiv Milana.

"Nerazuri" su se ovim kiksom dodatno udaljili od drugoplasiranog Napolija, dok se Milan i Rome, koji se nalaze na trećem i četvrtom mestu, raduju ovakvom rezultatu.

Jedino gol na meču postigao je Ico u 35. minutu, a asitirao mu je Ansaldi.

Torino je došao do tridesetog boda, dok Inter ima deset više. 

Inter u narednom kolu čeka Bolonju, dok Torino gostuje SPAL. 

"Nerazuri" su u krizi!

Inter u posljednjih šest kola nije postigao više od jednog gola na meču, večeras nijedan.

Iako je Lućano Spaleti odlučio da promijeni formaciju i sa standardnih 4-2-3-1 pređe na sistem 3-5-2 i tako u špicu Mauru Ikardiju pridruži Lautara Martineza njegov tim nije uspio da zatrese mrežu "Bikova".

TORINO - INTER 1:0 (1:0)

Upravo je Martinez propustio veliku priliku da nakon samo dva minuta igre dovede Inter u vođstvo. Ipak, Argentinac je sa samo nekoliko metara poslao loptu pored gola.

Potom, je zaprijetio i Ikardi udarcem iz daljine, ali je Salvatore Sirigu bio siguran, iako mu je "Maurito" dobro zagrijao dlanove.

Slaba ofanzivna produkcija Intera se podudarila i sa krizom Ikardija, koji je posljednji gol u Serija A postigao sa bijele tačke protiv Udinezea u 16. kolu.

Saša Lukić je u dresu Torina na terenu kao starter proveo 78 minuta.

U nastavku prvog dijela, Torino se oslobađa pritiska. Simone Zaza se našao u odličnoj prilici, ali je Miranda sjajnim uklizavanjem blokirao udarac napadača domaćih.

Ali, nekih desetak minuta kasnije Armando Ico uspijeva ono što nije mogao njegov kolega u napadu.

Defanzivac "Bikova" je u 35. minutu bio najviši u šesnaestercu nakon centaršuta Kristijana Ansaldija, lopta je na putu prema golu promijenila putanju što je bilo dovoljno da postane neuhvatljiva za Samira Handanovića.

Inter je u prvih pola sata u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu, ali je poslije vođstva Torina vezni red gostiju izgubio ritam, a napadači ostali odsječeni.

U drugom poluvremenu Spaleti je na teren poslao Rađu Nangolana i Matea Politana koji su unijeli određenu dozu živosti u tim, ali ne i ideju kako do gola Sirigua.

Politano je do kraja jedino uspio da zaradi direktan crveni karton zbog prigovora.

SERIJA A - 21. KOLO:

Kjevo - Fiorentina 3:4 (1:2)
/Stepinski 38, Pelisijer 60 pen, Đorđević 89 - Murijel 4, Benasi 27, Kjeza 79, 86/

Bolonja - Frozinone 0:4 (0:2)
/Giljone 18, Ćano 22, 75, Pinamonti 52/

Atalanta - Roma 3:3 (1:3)
/Kastanj 45, Toloi 59, Zapata 71 - Džeko 3, 33, El Šaravi 40/

Parma - SPAL 2:3 (1:0)
/Ingleze 11 pen, Ingleze 53 - Valoti 70, Petanja 75, Fares 87/

Torino - Inter 1:0 (1:0)
/Ico 35/

Lacio - Juventus 1:2 (0:0)
/Džan 59'ag - 75' Kanselo, 88' Ronaldo'/

u subotu

Sasuolo - Kaljari 3:0 (2:0)
/Lokateli 9, Babakar 45+4, Matri 87/

Sampdorija - Udineze 4:0 (1:0)
/Kvaljarela 33 pen, 56 pen, Lineti 68, Gabjadini 78/

Milan - Napoli 0:0

u ponedeljak

Empoli - Đenova (20.30)

TABELA: Juventus 59, Napoli 48, Inter 40, Milan 35, Roma 34, Sampdorija 33, Atalanta 32, Lacio 32, Fiorentina 30,Torino 30, Sasuolo 29, Parma 28, SPAL 21, Kaljari 21, Đenova (-1) 20, Udineze 18, Empoli (-1) 17, Bolonja 14, Frozinone 13, Kjevo 8*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar