Перишић стопама Шукера и Едуарда?

Хрватски фудбалер је званично затражио трансфер, саопштио је директор Интера.  Марота потврдио да је Перишић затражио трансфер! Арсенал му нуди сјајне паре. . .  Први контаки и око трампе са Кинезима.

Фудбал 28.01.2019 | 21:00
Перишић стопама Шукера и Едуарда?
Неиспуњена жеља Жозеа Муриња иде у Арсенал!

Португалац је неколико пута од руководства Манчестер јунајтеда тражио да му доведе Ивана Перишића (29) из Интера, али челници клуба у њему нису видели довољно атрактивног играча за кога вреди издвојити велики новац.

Оно што није успело Мурињу, највероватни ће успети његовом колеги Унаију Емерију.

Арсенал је "напао" Перишића ове зиме, па је Хрват званично саопштио Интеру да жели да напусти клуб, тако да је остало "још само" да се два тима договоре око трансфера.

Проблем прави то што "тобџије" желе да позајме Перишића и да у уговору стоји да могу да га откупе за 40 милиона евра, док Интер тражи да та клаузула не буде "могућност" - него обавеза тима са Емирејтса по завршетку актуелне сезоне.

До краја прелазног рока остало је тек неколико дана и видећемо да ли ће се Арсенал и Интер договорити о трансферу Перишића који не би био први Хрват у њиховом дресу.

Током деведесетих је легендарни Давор Шукер био члан Арсенала на једну сезону (11/39), док је натурализовани Хрват, порекло Бразилац, Едуардо да Силва, три године боравио у Лондону, али је нажалост његов период на "Емирејтсу" обележила тешка повреда (20/67).

Иван Перишић је поникао у Хајдуку и као врло млад се преселио у Сошо, па је кроз Белгију (Роселар, Клуб Бриж) стигао до Дортмунда и Волфсбурга, а од 2015. игра за Интер.

Ове сезоне забележио је три гола и две асистенције за Интер.

ЗАШТО НЕМА ВИШЕ ХРВАТА У ЕНГЛЕСКОЈ?

Звучи невероватно, али у Премијер лиги (2018/19) играју само два фудбалера из Хрватске, вицешампиона света. Први је  Дејан Ловрен (Ливерпул), док је уз њега ту још само Матео Ковачић који је на позајмици из Реал Мадрида у Челсију. Видећемо да ли ће Иван Перишић увећати ту бројку овог јануара...

Јуче је одјекнуло да је Иван Перишић затражио трансфер из Интера и да је Арсенал кренуо по њега, а данас је то званично потврдио и Интеров директор Ђузепе Марота.

Он је открио да Перишић жели да оде, али да морају да се стекну одређени услови да би се то десило.

„Морамо да живимо са ситуацијом у којој се многи европски клубови налазе са играчима који искажу жељу за трансфер. Саслушали смо Перишића и он има жељу да оде. Желимо да  буде срећан, али такође морамо да мислимо и шта је најбоље за нас. До сада, адекватна понуда није стигла. Али чекамо... Када је играч искрен и каже нам у каквом је менталном стању, увек смо га саслушати. После тога на ред долази брига о финансијским инетерсима клуба“, рекао је Марота.

Перишић покушава да издејствује трансфер у Арсенал који га жели и који је Интеру већ доставио два понуде. Прва је била диреткна трампа за МесутаОзила. По принципу обостране позајмице. Интер је одбио јер му не пада на памет да плаћа високу плату Немца који је ван форме. Друга Арсеналова понуда је била 4.000.000 евра за позајмицу Перишића плус 40.000.000 евра за опцију откупа уговора. Међутим, Интер не жели опцију већ обавезан откуп уговора. А Арсенал није баш у доброј финансијској ситуацији да може да гарантује такву понуду. Тобџије већ имају договор са Перишићемкојем су обећали 3.000.000 евра до краја сезоне, а потом између 6.500.000 и 7.000.000 евра по сезони у наредне три године. У Интеру зарађује 4.000.000 евра годишње. Настављају се преговори два клуба...

А Интер истовремено ради и на трампи са кинеским далијаном у којој би послао Антонија Кандреву у замену за Јаника Фереиру Караска. Агенти Белгијанца су дуопутовали у Милано где паралелно преговарају са Интером и Миланом. Марота је потврдио да ту има нешто.  

„За сада постоје назнаке. Контакти су успостављени“, рекао је Марота.

ФОТО: реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар