Perišić stopama Šukera i Eduarda?

Hrvatski fudbaler je zvanično zatražio transfer, saopštio je direktor Intera.  Marota potvrdio da je Perišić zatražio transfer! Arsenal mu nudi sjajne pare. . .  Prvi kontaki i oko trampe sa Kinezima.

Fudbal 28.01.2019 | 21:00
Perišić stopama Šukera i Eduarda?
Neispunjena želja Žozea Murinja ide u Arsenal!

Portugalac je nekoliko puta od rukovodstva Mančester junajteda tražio da mu dovede Ivana Perišića (29) iz Intera, ali čelnici kluba u njemu nisu videli dovoljno atraktivnog igrača za koga vredi izdvojiti veliki novac.

Ono što nije uspelo Murinju, najverovatni će uspeti njegovom kolegi Unaiju Emeriju.

Arsenal je "napao" Perišića ove zime, pa je Hrvat zvanično saopštio Interu da želi da napusti klub, tako da je ostalo "još samo" da se dva tima dogovore oko transfera.

Problem pravi to što "tobdžije" žele da pozajme Perišića i da u ugovoru stoji da mogu da ga otkupe za 40 miliona evra, dok Inter traži da ta klauzula ne bude "mogućnost" - nego obaveza tima sa Emirejtsa po završetku aktuelne sezone.

Do kraja prelaznog roka ostalo je tek nekoliko dana i videćemo da li će se Arsenal i Inter dogovoriti o transferu Perišića koji ne bi bio prvi Hrvat u njihovom dresu.

Tokom devedesetih je legendarni Davor Šuker bio član Arsenala na jednu sezonu (11/39), dok je naturalizovani Hrvat, poreklo Brazilac, Eduardo da Silva, tri godine boravio u Londonu, ali je nažalost njegov period na "Emirejtsu" obeležila teška povreda (20/67).

Ivan Perišić je ponikao u Hajduku i kao vrlo mlad se preselio u Sošo, pa je kroz Belgiju (Roselar, Klub Briž) stigao do Dortmunda i Volfsburga, a od 2015. igra za Inter.

Ove sezone zabeležio je tri gola i dve asistencije za Inter.

ZAŠTO NEMA VIŠE HRVATA U ENGLESKOJ?

Zvuči neverovatno, ali u Premijer ligi (2018/19) igraju samo dva fudbalera iz Hrvatske, vicešampiona sveta. Prvi je  Dejan Lovren (Liverpul), dok je uz njega tu još samo Mateo Kovačić koji je na pozajmici iz Real Madrida u Čelsiju. Videćemo da li će Ivan Perišić uvećati tu brojku ovog januara...

Juče je odjeknulo da je Ivan Perišić zatražio transfer iz Intera i da je Arsenal krenuo po njega, a danas je to zvanično potvrdio i Interov direktor Đuzepe Marota.

On je otkrio da Perišić želi da ode, ali da moraju da se steknu određeni uslovi da bi se to desilo.

„Moramo da živimo sa situacijom u kojoj se mnogi evropski klubovi nalaze sa igračima koji iskažu želju za transfer. Saslušali smo Perišića i on ima želju da ode. Želimo da  bude srećan, ali takođe moramo da mislimo i šta je najbolje za nas. Do sada, adekvatna ponuda nije stigla. Ali čekamo... Kada je igrač iskren i kaže nam u kakvom je mentalnom stanju, uvek smo ga saslušati. Posle toga na red dolazi briga o finansijskim inetersima kluba“, rekao je Marota.

Perišić pokušava da izdejstvuje transfer u Arsenal koji ga želi i koji je Interu već dostavio dva ponude. Prva je bila diretkna trampa za MesutaOzila. Po principu obostrane pozajmice. Inter je odbio jer mu ne pada na pamet da plaća visoku platu Nemca koji je van forme. Druga Arsenalova ponuda je bila 4.000.000 evra za pozajmicu Perišića plus 40.000.000 evra za opciju otkupa ugovora. Međutim, Inter ne želi opciju već obavezan otkup ugovora. A Arsenal nije baš u dobroj finansijskoj situaciji da može da garantuje takvu ponudu. Tobdžije već imaju dogovor sa Perišićemkojem su obećali 3.000.000 evra do kraja sezone, a potom između 6.500.000 i 7.000.000 evra po sezoni u naredne tri godine. U Interu zarađuje 4.000.000 evra godišnje. Nastavljaju se pregovori dva kluba...

A Inter istovremeno radi i na trampi sa kineskim dalijanom u kojoj bi poslao Antonija Kandrevu u zamenu za Janika Fereiru Karaska. Agenti Belgijanca su duoputovali u Milano gde paralelno pregovaraju sa Interom i Milanom. Marota je potvrdio da tu ima nešto.  

„Za sada postoje naznake. Kontakti su uspostavljeni“, rekao je Marota.

FOTO: reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar