СП: Планета има новог владара - Данска прегазила све!

Доминација – Данска фуриозном игром до светске титуле! Мушка рукометна репрезентација Данске победила је у финалу Светског првенства Норвешку са 31:22.  Нови шампиони свијета декласирали и Норвешку у борби за злато. Нема им равних! Микел Хансен МВП Светског првенства! Репрезентативац Данске Микел Хансен проглашен је за најбољег играча на завршеном Светском првенству у рукомету.

Остали спортови 28.01.2019 | 08:15
СП: Планета има новог владара - Данска прегазила све!
Данци су пред домаћом публиком потпуно надиграли Норвежане који нису имали никакве шансе да савладају домаћу селекцију.

Микел Хансен и екипа сада су актуелни светски и олимпијски шампиони, док су прошле године у Хрватској били четвртопласирани на Европском првенству.

Данска је од старта меча контролисала ритам меча и на полувремену су имали великих +7, 18:11. 

Наставили су да играју као у трансу и током другог периода игра и на крају су славили са великих 31:22. Ово је било прво светско злато за Данце. Микел Хансен постигао је седам голова и он је најбољи стрелац овог првенства са 72 гола. 

Данска је преузела светску круну Француској која је титуле освајала на претходна два првенства. Занимљиво, Норвешка је 2017. такође поражена у финалу СП, што значи да су поновили резултат, али сигурно остаје горак укус што нису успели да оду степеник више. 

Треће место припало је селекцији Француске, а потом следе Немачка, Шведска, Хрватска, Шпанија, Египат, Бразил... Селекција Србије заузела је 18. место на Светском првенству у Данској и Немачкој.

Историја у Хернингу!

Репрезентација Данске показала је да је најбоља на свијету и у финалу рутински побиједила ривала, репрезентацију Норвешке!

Микел Хансен (на слици), стријелац седам голова, и саиграчи тако су исписали историју рукомета своје земље, јер су се први пут попели на кров планете и објединили олимпијско и свјетско злато!

Овог јануара Хансен, Расмус Лауге и саиграчи су побиједили у свих 10 утакмица Свјетског првенства и показали да су без премца најбољи и најдоминантнији тим. Освајањем титуле уједно су изборили и пласман на Олимпијске игре 2020, гдје ће такође бранити трон.

Норвешка - Данска 22:31 (11:18)

Као и у полуфиналном мечу против Француске (38:30), Данци су контролисали и игру и резултат, допустивши противнику само (првих) пет минута равноправне утакмице.

Десно крило Ласе Сван Хансен тргао је домаћина финала при резултату 5:4 за Норвешку, тако што је почео и завршио серију 4:0. Од тог тренутка, није постојала ни најмања дилема око тога ко ће постати шампион свијета.

Креатор игре Норвежана, Сандер Сагонсен, трудио се да одржи екипу у каквом-таквом егалу, али су Расмус Лауге и Магнус Ландин Јакобсен у завршници првог дијела донијели Данцима "плус 6", а Мадс Менсах Лансен је из чврсте одбране донио и до тада максималних "плус 7".

Послије таквог првог дијела, наставак финала био је ствар протокола, који су навијачи искористили да прославе побједу, а сјајни Хансен, лидер ове генерације, да заврши финале са седам постигнутих голова! Предност нових шампиона је десетак минута прије краја износила и "плус 11"!

Данци су побјеђивали од почетка до краја турнира, показали за класу бољи рукомет од осталих и апсолутно заслужено први пут стали на свјетски трон, послије три пораза у финалима (1967, 2011. и 2013. године).

Микел Хансен МВП Светског првенства! Репрезентативац Данске Микел Хансен проглашен је за најбољег играча на завршеном Светском првенству у рукомету.

Данска је постала шампион света победом у финалу над Норвешком, док је треће место заузела Француска која је била боља од Немачке.

Хансен је са 72 гола водио Данску до титуле шампиона света на такмичењу које је организовала уз Немачку.

Најбољу поставу шампионата чине три Норвежана, два Данца и по један Немац и Шпанац, док нема представника Француске.

Норвешка има најбољег левог бека Сандера Сагосена, лево крило Магнуса Јондала и пивота Бјартеа Мирхола.

Голман Никлас Ландин Јакобсен и средњи Бек Расмус Лауге Шмит су из Данске, из Немачке десни бек Фабијан Виде, док је најбоље десно крило шпански рукометаш Феран Соле.

Светско првенство за рукометаше организовале су Данска и Немачка.

Коначан пласман репрезентација на Свјетском првенству у Данској и Њемачкој:

1. Данска
2. Норвешка
3. Француска
4. Њемачка
5. Шведска
6. Хрватска
7. Шпанија
8. Египат
9. Бразил
10. Мађарска
11. Исланд
12. Тунис
13. Катар
14. Русија
15. Македонија
16. Чиле
17. Аргентина
18. Србија
19. Аустрија
20. Бахреин
21. Саудијска Арабија
22. Кореја
23. Ангола
24. Јапан

Резултати завршнице Мундијала:

полуфинала (петак)

Данска - Француска 30:38 (15:21)

Њемачка - Норвешка 25:31 (12:14)

за 7. мјесто (субота)

Шпанија - Египат 36:31 (17:18)

за 5. мјесто (субота)

Шведска - Хрватска 34:28 (16:13)

за 3. мјесто (недјеља)

Њемачка - Француска 25:26 (13:9)

финале (недјеља)

Норвешка - Данска 22:31 (11:18)

Извор: мондо.рс/мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар