Интервју - "Бата" Мирковић: Нећемо шпијунирати Звезду!

Разговарали смо са тренером Партизана после два проведена дана на припремама у турском Белеку. Једини проблем је време. Шанса младим играчима, Муса обећава. . .

Фудбал 28.01.2019 | 23:00
Интервју - "Бата" Мирковић: Нећемо шпијунирати Звезду!
Никада раније базе главног дела припрема Партизан и Црвена звезда нису биле ближе. Хотели "Суено" и "Регнум", у којима су смештени вечити београдски ривали, удаљени су отприлике као и њихови стадиони на Топчидерском брду.

Тренер "парног ваљка" Зоран Мирковић се нимало не оптерећује том чињеницом и тврди да се црно-бели неће бавити "шпијунажом" Звездиних тренинга, а исто очекује и од највећег ривала.

"Не плашим се шпијунаже. Ваљда се нећемо бавити тим стварима. Међутим, данас имате ове платформе везане за скаутинг, где је све доступно... Не знам шта бисмо ново могли да видимо једни од других. Партизан сигурно неће шпијунирати вечитог ривала", уверава стратег клуба из Хумске улице.

После два дана боравка у анталијској регији незаобилазна тема је време. Олујни ветар, киша и град у доброј мери пореметили су план и програм стручног штаба Партизана. Црно-бели су у суботу услед невремена били принуђени чак и да прекину поподневни тренинг.

"Сачекало нас је лоше време, шта је ту је. Надам се да ћемо успети да припреме спроведемо онако како смо замислили. Ми смо мислили да смо из Београда побегли у право време, због климе, али и овде су нас сачекали ветар, киша и град. Није толико хладно. Али, оно у суботу, онај град, не знам да ли сам за својих 47 година видео тако нешто", рекао је Мирковић. 

Партизан ће од 1. фебруара, за када је најављен долазак Марка Јанковића, бити комплетан у Анталији. У понедељак ће се црно-белима придружити Радивој Босић, омладинац који је надавно прешао из Црвене звезде.

Постоји могућност да у наредних неколико дана "парни ваљак" још појача своје редове, али и да буде одлазака. За сада је списак новајлија на три имена, а поред Босића, уговоре са Партизаном потписали су Муса Нџаи и повратник Дејан Георгијевић. Мирковић није постављао услове управи по питању одлазака.

"Дошла су три нова играча, практично, Муса је ту најдуже. Ради се о добром фудбалеру. Не бих повлачио паралеле с ким бих поредио Мусу. Он је изузетно брз играч, изузетан дриблер. Оно што треба да поправи је реализација. Он је више пакер, а не гол играч. Мислим да ће добро доћи за нашу игру. Георгијевић је познато лице у српском фудбалу. Босића очекујемо у понедељак. Позиције су попуњене, али играч који да 10, 15 голова и има толико асистенција је добродошао", мишљења је тренер Партизана.

Шансу ће, нема сумње, предстојећег пролећа добити и млађи фудбалери попут Филипа Стевановића и Страхиње Павловића, као и оних које је јавност у Србији већ упознала - Армина Ђерлека, Светозара Марковића и Златана Шеховића.

"Кад су играчи долазили, гледали смо да имају критеријум за Партизана. Што се тиче младих, сви су конкурентни за први тим. Поред тројице коју су већ неко време у првом тиму и тандем који се ове зиме прикључио је зрео да конкурише".

Рад са екипом на тренинзима

"Активан сам на тренинзима, али више сам дублирао неког бољег шпица... Финте су ми споре".

С обзиром на то да су прве комплетне припреме које ће Мирковић провести као тренер Партизана, намеће се питање да ли ће мењати нешто у игри црно-белих. 

"Ми с одбраном нисмо имали великих проблема. Наравно, играчи који треба да дају гол су потребнији. Видећемо што се тиче система игре, имамо и опцију два. На половини јесењег дела сезоне играли смо у ромбу, с два шпица. Кад има више опција, могуће да буде и промена игре", остао је загонетан популарни "Бата".

На почетку припрема Мирковић је истакао да му је најбитнији мир у свлачионици. Тврди да га за сада има и да припреме, које умеју да буду психолошки врло тешке, протичу у најбољем реду.

"Припреме нису много занимљив период каријере, али је врло битан. Као играч, нисам био луд за припремама. Ови момци су доста зрели. Што се тиче друштвених игара, нисам био за то. Ови данашњи клинци, свашта нешто користе да се разоноде и опусте -компјутере, игрице, друштвене мреже. Немају забрану коришћења тих ствари. Колико знам, нису се дешавале драстичне ствари", рекао је Мирковић.

Ипак, постоји кодекс понашања у свлачионици Партизана и он је успостављен оног дана када је Мирковић постао тренер клуба из Хумске.

ДНЕВНИ РЕЖИМ

"Код мене је устајање веома рано, од 5.30 сам на ногама. У кревету сам око 10.00. Између тога сам у режиму целе екипе. Доручак у 8.00, ручак у 13.00 тренинзи у 9.30 и 16.00."

"Првог дана кад сам дошао договорио сам се с играчима везано за неке оквире, из којих не би требало да се излази. Није било никаквих испада".

Мирковић је током јесењег дела сезоне у неколико наврата критиковао квалитет суђења на утакмицама Партизана.

"Очекујем да неке ствари у наредном периоду буду како треба".

До сада није осетио било какво неповерење управе. Напротив.

"Нисам наишао на неповерење управе. То што ме бивши играчи подржавају то је само констатација. Ја немам проблем, за сада. Дугачка је година овде. Много је бенефицирана. Идемо корак по корак".

Од Партизана на пролеће очекује...

"Био бих задовољан добрим играма, добрим резултатима. Морамо да будемо Партизан, препознатљиви, да тим играма вратимо на стадион навијаче. Који ће крајњи резултат бити, биће добар ако се будемо понашали како смо замислили", подвукао је Зоран Мирковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар