Intervju - "Bata" Mirković: Nećemo špijunirati Zvezdu!

Razgovarali smo sa trenerom Partizana posle dva provedena dana na pripremama u turskom Beleku. Jedini problem je vreme. Šansa mladim igračima, Musa obećava. . .

Fudbal 28.01.2019 | 23:00
Intervju - "Bata" Mirković: Nećemo špijunirati Zvezdu!
Nikada ranije baze glavnog dela priprema Partizan i Crvena zvezda nisu bile bliže. Hoteli "Sueno" i "Regnum", u kojima su smešteni večiti beogradski rivali, udaljeni su otprilike kao i njihovi stadioni na Topčiderskom brdu.

Trener "parnog valjka" Zoran Mirković se nimalo ne opterećuje tom činjenicom i tvrdi da se crno-beli neće baviti "špijunažom" Zvezdinih treninga, a isto očekuje i od najvećeg rivala.

"Ne plašim se špijunaže. Valjda se nećemo baviti tim stvarima. Međutim, danas imate ove platforme vezane za skauting, gde je sve dostupno... Ne znam šta bismo novo mogli da vidimo jedni od drugih. Partizan sigurno neće špijunirati večitog rivala", uverava strateg kluba iz Humske ulice.

Posle dva dana boravka u antalijskoj regiji nezaobilazna tema je vreme. Olujni vetar, kiša i grad u dobroj meri poremetili su plan i program stručnog štaba Partizana. Crno-beli su u subotu usled nevremena bili prinuđeni čak i da prekinu popodnevni trening.

"Sačekalo nas je loše vreme, šta je tu je. Nadam se da ćemo uspeti da pripreme sprovedemo onako kako smo zamislili. Mi smo mislili da smo iz Beograda pobegli u pravo vreme, zbog klime, ali i ovde su nas sačekali vetar, kiša i grad. Nije toliko hladno. Ali, ono u subotu, onaj grad, ne znam da li sam za svojih 47 godina video tako nešto", rekao je Mirković. 

Partizan će od 1. februara, za kada je najavljen dolazak Marka Jankovića, biti kompletan u Antaliji. U ponedeljak će se crno-belima pridružiti Radivoj Bosić, omladinac koji je nadavno prešao iz Crvene zvezde.

Postoji mogućnost da u narednih nekoliko dana "parni valjak" još pojača svoje redove, ali i da bude odlazaka. Za sada je spisak novajlija na tri imena, a pored Bosića, ugovore sa Partizanom potpisali su Musa Ndžai i povratnik Dejan Georgijević. Mirković nije postavljao uslove upravi po pitanju odlazaka.

"Došla su tri nova igrača, praktično, Musa je tu najduže. Radi se o dobrom fudbaleru. Ne bih povlačio paralele s kim bih poredio Musu. On je izuzetno brz igrač, izuzetan dribler. Ono što treba da popravi je realizacija. On je više paker, a ne gol igrač. Mislim da će dobro doći za našu igru. Georgijević je poznato lice u srpskom fudbalu. Bosića očekujemo u ponedeljak. Pozicije su popunjene, ali igrač koji da 10, 15 golova i ima toliko asistencija je dobrodošao", mišljenja je trener Partizana.

Šansu će, nema sumnje, predstojećeg proleća dobiti i mlađi fudbaleri poput Filipa Stevanovića i Strahinje Pavlovića, kao i onih koje je javnost u Srbiji već upoznala - Armina Đerleka, Svetozara Markovića i Zlatana Šehovića.

"Kad su igrači dolazili, gledali smo da imaju kriterijum za Partizana. Što se tiče mladih, svi su konkurentni za prvi tim. Pored trojice koju su već neko vreme u prvom timu i tandem koji se ove zime priključio je zreo da konkuriše".

Rad sa ekipom na treninzima

"Aktivan sam na treninzima, ali više sam dublirao nekog boljeg špica... Finte su mi spore".

S obzirom na to da su prve kompletne pripreme koje će Mirković provesti kao trener Partizana, nameće se pitanje da li će menjati nešto u igri crno-belih. 

"Mi s odbranom nismo imali velikih problema. Naravno, igrači koji treba da daju gol su potrebniji. Videćemo što se tiče sistema igre, imamo i opciju dva. Na polovini jesenjeg dela sezone igrali smo u rombu, s dva špica. Kad ima više opcija, moguće da bude i promena igre", ostao je zagonetan popularni "Bata".

Na početku priprema Mirković je istakao da mu je najbitniji mir u svlačionici. Tvrdi da ga za sada ima i da pripreme, koje umeju da budu psihološki vrlo teške, protiču u najboljem redu.

"Pripreme nisu mnogo zanimljiv period karijere, ali je vrlo bitan. Kao igrač, nisam bio lud za pripremama. Ovi momci su dosta zreli. Što se tiče društvenih igara, nisam bio za to. Ovi današnji klinci, svašta nešto koriste da se razonode i opuste -kompjutere, igrice, društvene mreže. Nemaju zabranu korišćenja tih stvari. Koliko znam, nisu se dešavale drastične stvari", rekao je Mirković.

Ipak, postoji kodeks ponašanja u svlačionici Partizana i on je uspostavljen onog dana kada je Mirković postao trener kluba iz Humske.

DNEVNI REŽIM

"Kod mene je ustajanje veoma rano, od 5.30 sam na nogama. U krevetu sam oko 10.00. Između toga sam u režimu cele ekipe. Doručak u 8.00, ručak u 13.00 treninzi u 9.30 i 16.00."

"Prvog dana kad sam došao dogovorio sam se s igračima vezano za neke okvire, iz kojih ne bi trebalo da se izlazi. Nije bilo nikakvih ispada".

Mirković je tokom jesenjeg dela sezone u nekoliko navrata kritikovao kvalitet suđenja na utakmicama Partizana.

"Očekujem da neke stvari u narednom periodu budu kako treba".

Do sada nije osetio bilo kakvo nepoverenje uprave. Naprotiv.

"Nisam naišao na nepoverenje uprave. To što me bivši igrači podržavaju to je samo konstatacija. Ja nemam problem, za sada. Dugačka je godina ovde. Mnogo je beneficirana. Idemo korak po korak".

Od Partizana na proleće očekuje...

"Bio bih zadovoljan dobrim igrama, dobrim rezultatima. Moramo da budemo Partizan, prepoznatljivi, da tim igrama vratimo na stadion navijače. Koji će krajnji rezultat biti, biće dobar ako se budemo ponašali kako smo zamislili", podvukao je Zoran Mirković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar