Столтенберг похвалио Трампа

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је на телевизији америчкој телевизији "Фокс њуз" одао признање председнику САД Доналду Трампу.

Свијет 27.01.2019 | 18:56
Столтенберг похвалио Трампа
Столтенберг је Трампу одао признање због "посвећености НАТО-у" и охрабривања држава чланица да улажу више у одбрану, након чега је Трамп на Твитеру одмах препричао шта је Столтенберг рекао.

Вашингтонски сајт "Хил" пренео је да је Столтенберг у емисији умањио забринутост везану за реторику и деловање председника САД које је претило да подрије Алијансу. 

"Председник Трамп је био веома јасан. Он је посвећен НАТО-у... али истовремено је јасно поручио да НАТО савезници морају више да инвестирају", казао је Столтенберг. 

Он је навео да су НАТО чланице пристале да повећају давања на одбрану, што је, по оцени Столтенберга, ојачало Алијансу. 

"Дакле, ми видимо неки стварни новац и стварне резултате, и видимо да јасна порука председника Трампа има утицаја. НАТО савезници су врло добро чули председника", рекао је Столтенберг. 

Трамп се у једном од бројних данашњих твитова позабавио и овом темом. 

"Генерални секретар НАТО управо је казао да је захваљујући мени НАТО од својих чланица успео да прикупи више новца него икада раније, након многих година опадања (прилива). То се зове поделити терет. Такође, уједињенији су. Демократе и Лажне вести воле да прикажу супротно!", поручио је Трамп на овој друштвеној мрежи.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар