Миха умјесто Инзагија до краја сезоне!

Србин се враћа тамо где је све почело!

Фудбал 27.01.2019 | 18:00
Миха умјесто Инзагија до краја сезоне!
Катастрофалан пораз од Фрозинонеа је био и последњи меч за Филипа Инзагија на клупи Болоње. Клуба са Дал’ Аре је доживео шести пораз на последњих осам утакмица, за победу у Серији А не зна већ 14 узастопних мечева, налази се у зони спадања и смена легендарног голгетера је било једино решење.

А већ је познато и ко ће највероватније наследити Инзагија на клупи италијанског прволигаша – СинишаМихајловић!

Већ недељама је провејавало да би Миха могао да наследи Пипа, а данас италијански медији потврђују да је договор постигнут. Болоња је одмах после пораза решила да смани Инзагија и да активира договор који је још раније направила са Михајловићем.

Српски стручњак се тако после годину и двадесетак дана враћа на кормило једног италијанског прволигаша. Прошле године у јануару је смењан са функције шефа стручног штаба Торина. Пре тога је радио у Милану, Сампдорији, као селектор Србије, у Фиорентини, Катанији и баш Болоњи где је започео самосталну тренерску каријеру после улоге асистента Роберту Манћинију у Интеру.

Михајловић је тренер Болоње био од новембра 2008. до априла 2009. године. Почетак каријере у Болоњи му је обележила серија од пет ремија због којих је добио надимак Мистер X. Када је Болоња ушла у зону испадања, смењен је и на његово место је дошао Ђузепе Пападопуло који је успео да сачува Болоњу у Серији А.

Михајловић је летос промовисан у тренера лисабонског Спортинга, али је после само девет дана смењен због промене руководства у клубу, па није ни добио шансу да предводи Лавове у некој утакмици. Од тада је говорио да му је план да ради ван Италије које се заситио, али је ипак прихватио позив Болоње.

Први меч у другом мандату Болоњи ће му бити гостовање Интеру наредног викенда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар