Miha umjesto Inzagija do kraja sezone!

Srbin se vraća tamo gde je sve počelo!

Fudbal 27.01.2019 | 18:00
Miha umjesto Inzagija do kraja sezone!
Katastrofalan poraz od Frozinonea je bio i poslednji meč za Filipa Inzagija na klupi Bolonje. Kluba sa Dal’ Are je doživeo šesti poraz na poslednjih osam utakmica, za pobedu u Seriji A ne zna već 14 uzastopnih mečeva, nalazi se u zoni spadanja i smena legendarnog golgetera je bilo jedino rešenje.

A već je poznato i ko će najverovatnije naslediti Inzagija na klupi italijanskog prvoligaša – SinišaMihajlović!

Već nedeljama je provejavalo da bi Miha mogao da nasledi Pipa, a danas italijanski mediji potvrđuju da je dogovor postignut. Bolonja je odmah posle poraza rešila da smani Inzagija i da aktivira dogovor koji je još ranije napravila sa Mihajlovićem.

Srpski stručnjak se tako posle godinu i dvadesetak dana vraća na kormilo jednog italijanskog prvoligaša. Prošle godine u januaru je smenjan sa funkcije šefa stručnog štaba Torina. Pre toga je radio u Milanu, Sampdoriji, kao selektor Srbije, u Fiorentini, Kataniji i baš Bolonji gde je započeo samostalnu trenersku karijeru posle uloge asistenta Robertu Manćiniju u Interu.

Mihajlović je trener Bolonje bio od novembra 2008. do aprila 2009. godine. Početak karijere u Bolonji mu je obeležila serija od pet remija zbog kojih je dobio nadimak Mister X. Kada je Bolonja ušla u zonu ispadanja, smenjen je i na njegovo mesto je došao Đuzepe Papadopulo koji je uspeo da sačuva Bolonju u Seriji A.

Mihajlović je letos promovisan u trenera lisabonskog Sportinga, ali je posle samo devet dana smenjen zbog promene rukovodstva u klubu, pa nije ni dobio šansu da predvodi Lavove u nekoj utakmici. Od tada je govorio da mu je plan da radi van Italije koje se zasitio, ali je ipak prihvatio poziv Bolonje.

Prvi meč u drugom mandatu Bolonji će mu biti gostovanje Interu narednog vikenda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar